Jongeren van Movactor op inspiratiebezoek bij Maatvast

  • 12 juni 2024

Onlangs brachten jongeren van Movactor een inspirerend bezoek aan de jongerencentra van Maatvast. Deze ontmoeting vond plaats naar aanleiding van de dringende behoefte van jongeren in Nieuwegein aan een eigen plek voor ontmoeting, ontspanning, en persoonlijke ontwikkeling.

Andrea van Zoomeren, een oud medewerkster van Maatvast werkzaam voor Movactor, deelde haar ervaringen: “Wat me in mijn eerste weken bij Movactor in Nieuwegein direct opviel, is de sterke behoefte van jongeren aan een eigen plek. Een veilige locatie waar zij kunnen samenkomen, zich kunnen ontspannen, hun talenten kunnen ontwikkelen en laagdrempelige hulp kunnen ontvangen.”

De jongeren bezochten De Hype in Nieuw-Vennep en Studio 5 in Hoofddorp en namen zo een kijkje in de wereld van jongerencentra en de mogelijkheden die dit biedt. De jongeren waren onder de indruk van de diverse faciliteiten en projecten die Maatvast mogelijk maakt, voornamelijk dankzij fondsenwerving. Ze werden geïnspireerd door verhalen van jongeren die als bezoekers binnenkwamen, vrijwilliger werden, en soms zelfs doorgroeiden naar betaalde functies.

De opbrengsten van het bezoek waren veelbelovend. De jongeren waren enthousiast over de mogelijkheid van een aparte muziekstudio, een meidenruimte, en sportfaciliteiten zoals voetbal- en basketbalvelden. Ze waardeerden de positieve sfeer en de beschikbare materialen voor creatieve projecten.

Een van de jongeren zei: “Ik zou het prettig vinden als op zo’n plek gevraagd wordt hoe mijn dag was”, terwijl een ander geïnspireerd raakte door het verhaal van een voormalige bezoeker die nu bij Maatvast werkt.

De ervaring bij Maatvast heeft de jongeren van Movactor gemotiveerd en hen concrete ideeën gegeven voor een eigen jongerencentrum in Nieuwegein. Movactor zal zich nu inzetten om deze ideeën om te zetten in concrete plannen en acties.