We geven de jongeren de ruimte om helemaal zichzelf te kunnen zijn

Seher Karagoz,

sociaal beheerder jongereninloop De Silo

“Dit is de tijd van de jongeren. Ze kunnen nu zoveel leren. Van elkaar, van andere culturen. Bij Maatvast geven we ze een plek waar ze zich vertrouwd en veilig voelen, waar ze ontmoeten, leren en hun vragen kunnen stellen. We geven ze de ruimte waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn zonder dat vader of moeder meekijkt over de schouders. Uiteraard hebben wij indien nodig wel contact met de ouders. Dat weten de jongeren, daardoor is onze connectie ook sterker.”

“Maatvast en het jongerenwerk: ik voel mij vaak als een grote zus voor de jongeren. Wel iets ouder, maar ook dichtbij en vertrouwd. Ik snap snel waar ze mee bezig zijn, waar ze mee zitten. Ik verdiep me ook in de verschillende culturele achtergronden. Zo kun je toch taboe-onderwerpen bespreekbaar maken. De meiden en jongens voelen zich veilig genoeg om van alles tegen mij te zeggen.”

“Ik heb vroeger zelf nooit een plekje gehad waar ik me – buiten mijn eigen huis – echt thuis kon voelen. Dit wil ik creëren voor de jongeren met wie ik werk. Jongeren kunnen meer dan ze denken, alleen ze moeten erin geloven. Wij maken verbinding met ze en geven net dat extra zetje. Uiteindelijk doen ze het echt helemaal zelf! Ik wil op een laagdrempelige manier jongeren ondersteunen, advies geven en ze helpen hun verantwoordelijkheid te nemen. Zij leren van mij en ik leer ook absoluut van hun.”

Andere verhalen

 • Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners

  We hebben een heel actieve en betrokken gemeenschap in Lisserbroek. De Meerkoet is vaak het middelpunt van het dorp. Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners. Heel veel clubjes en verenigingen hebben hier hun plek gevonden en we hebben een grote groep, enthousiaste vrijwilligers.

  Nicole Middelbosch

  vrijwilliger Dorpshuis De Meerkoet

  #ditismijnmaatvast

 • Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

  Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw.

  Paula de Brouwer

  vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

  #ditismijnmaatvast

 • De Hype is een fijne plek, ook om tracks te maken

  Ik ben vaak bij De Hype. Als het kan, op de dagen dat het open is, ben ik er meestal wel. Er zijn muziekinstrumenten, mix apparatuur, camera’s en een green screen. Dus je kunt tracks maken en beelden erbij opnemen.

  Festus Meijer

  rapper & vrijwilliger bij Jongerencentrum De Hype

  #ditismijnmaatvast