Jongerencentra in actie voor War Child

  • 20 februari 2024

Omdat Maatvast in 2023 10 jaar bestond willen wij graag iets terug doen voor goede doelen in Nederland. Ieder cluster heeft gekozen voor een eigen goed doel. De jongerencentra gaan zich inzetten voor War Child: een organisatie die zich inzet voor het welzijn van oorlogskinderen wereldwijd. Ons doel is om War Child onder de aandacht te brengen en in Haarlemmermeer zoveel mogelijk geld voor War Child op te halen. Om het project tot stand te laten komen hebben we de hulp ingeschakeld van Layla, studente aan het Nova College opleiding ‘Medewerker Evenementenorganisatie’. Als afstudeeropdracht organiseert zij op zaterdag 23 maart een braderie in Wijkcentrum ’t Kattegat in Hoofddorp.

In Haarlemmermeer zijn veel nieuwkomers uit bijvoorbeeld Oekraïne, Afghanistan en Syrië. We gaan deze jongeren betrekken bij het project via een samenwerking met basisschool IKC Wereldwijs en middelbare school ISK Haarlemmermeer.

Ben jij ook bij onze braderie?

Op zaterdag 23 maart organiseert Layla voor haar afstudeeropdracht een braderie in Wijkcentrum ’t Kattegat in Hoofddorp. We nodigen particulieren en bedrijven uit om een kraampje te bemannen of prijzen beschikbaar te stellen voor de loterij. Jonge talenten uit Haarlemmermeer zorgen voor de muzikale omlijsting van het evenement. Bezoekers zijn welkom van 11.00 – 15.00 uur. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Layla via mail.

Waarom War Child?

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden kinderen in oorlog. De organisatie helpt kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. Zo zorgen ze ervoor dat de kinderen leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. En creëren een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele, vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Dit gebeurt wereldwijd. Omdat kinderen daar recht op hebben.

Met projecten die gericht zijn op onderwijs, psychosociale ondersteuning en bescherming, biedt War Child deze kinderen de kans op een betere toekomst.

Jouw bijdrage maakt het verschil! Via deze link kan jij een donatie doen aan War Child