Maatvast en Cpunt werken samen aan werving vrijwilligers

  • 22 januari 2024

‘’Met meer activiteiten kunnen we de bibliotheek in Badhoevedorp op zaterdag open houden’’

De organisaties Maatvast en Cpunt slaan de handen ineen om de bibliotheek gevestigd in het Dorpshuis Badhoevedorp op zaterdag geopend te laten blijven. Beide organisaties willen de bibliotheek graag weer zo snel mogelijk open hebben op zaterdag, omdat dit juist een dag is waarop veel gezinnen met jonge kinderen de bibliotheek bezoeken.

Petra Zwetsloot, clustermanager Noord bij Maatvast en Lara Bleijerveld, Manager Publieke Dienstverlening bij Cpunt doen gezamenlijk een oproep aan Badhoevedorpers om zich als vrijwilliger in te zetten op de zaterdag in het Dorpshuis.

Lara Bleijerveld: “Meer vrijwilligers betekent meer activiteiten op de zaterdag in het Dorpshuis Badhoevedorp. Bijkomend voordeel is dat in geval van mogelijke overlast door jongeren er meer sprake is van sociale controle en toezicht.”

Petra Zwetsloot sluit zich hierbij aan. “Meer activiteiten is voor beide organisaties een mooie oplossing. Meer bedrijvigheid in het Dorpshuis op de zaterdag én de bibliotheek kan gewoon geopend zijn. De mogelijkheden voor het ondersteunen en organiseren van activiteiten via vrijwilligers zijn legio. In de hal kunnen bijvoorbeeld kleinschaligere activiteiten georganiseerd worden, denk aan spelletjes spelen of handwerken, maar mogelijk hebben bewoners zelf nog andere ideeën.”

Belangstellenden voor vrijwilligerswerk op de zaterdag kunnen zich melden bij Maatvast via vrijwilliger@maatvast.nl Na aanmelding wordt er zo spoedig contact gelegd om de mogelijkheden te bespreken.