HERKEN JE DIT?

 • Vroeger was je altijd vrolijk, had je zin om wat te doen, met vrienden af te spreken en om uit bed te komen. Je merkt aan jezelf dat je de afgelopen periode niet meer lacht, niet gelukkig bent en je voelt je eigenlijk gewoon kut. Je weet niet waar het vandaan komt, maar je merkt aan jezelf dat je bent veranderd

 • Je wordt ‘s ochtends wakker, of je kan beter zeggen begin middag. Je bent moe, hebt nergens zin in en je hebt geen energie. Je pakt je telefoon en blijft vervolgens nog uren in je bed liggen. Je voelt je nutteloos, maar toch kan je niet de energie opbrengen om uit je bed te komen en actie te ondernemen…

 • Voor dat je door corona 2 jaar lang thuis hebt gezeten was je elke dag aan het chillen met je vrienden, nu begint de vriendengroep steeds meer uit elkaar te vallen en maak je niet meer zo makkelijk vrienden als voorheen. Je begint je steeds meer alleen te voelen en je hebt geen idee meer wie je moet bellen of appen…

 • Je opent je telefoon en gaat naar Instagram. Je post een foto en krijgt 300 likes. Zoveel ‘vrienden’ reageren onder je foto, maar in het dagelijkse leven spreek je met bijna niemand af. Het leven online is nep. Normaal ben je niet zo zelfverzekerd en eigenlijk ben je heel erg jaloers op alle andere mensen die je online ziet. Toch doe je je anders voor, in de hoop dat mensen je zien staan

 • Vroeger deed je vaker aan sport en daar voelde je je heel goed bij, het voelde gezond. Eigenlijk wil je al een tijdje weer gezonder gaan leven, maar het lukt je maar niet om je ertoe te zetten
 • Je ziet steeds vaker vrienden en kennissen om je heen die op zichzelf gaan wonen, een baan vinden en jij hebt geen idee wat je wilt in het leven. Je voelt je alsof je er niet tussen past, omdat jij je leven ‘nog niet op orde’ hebt…

Als je je in een of meerdere van de bovenstaande situaties herkent kan SPOT misschien wel jouw leven voor goed gaan veranderen!

SPOT is een GRATIS TRAJECT waarin je 3 maanden Rik Strengers, gecoacht wordt. Daarnaast volg je groepslessen en trainingen van toffe, inspirerende docenten en trainers.

Met als doel dat jij aan het einde van die 3 maanden:

 • Weet wat ervoor nodig is om je leven te veranderen en het vooral ook écht DOET.

 • Net als je vrienden stappen zet richting zelfstandigheid en meer geluk.

 • Weer net als vóór corona gemakkelijk in contact komt met (nieuwe) vrienden.

 • Dat je zelfverzekerder bent, niet alleen online maar JUIST OOK IN REAL LIFE!

 • Dat je je beter voelt over jezelf en gemakkelijker voor jezelf zorgt.

 • Dat je trots bent op jezelf en alles wat jij ZELF hebt bereikt!

MEER OVER RIK STRENGERS…

Als kind had ik een gruwelijke hekel aan school. Maar echt. Ik snapte niet wat het nut was van alles wat ik daar moest leren. Ik kon het wel, maar was totaal niet gemotiveerd waardoor ik vaak slechte cijfers haalde. In de derde begon ik met spijbelen en hing ik veel buiten in portieken en op straat. Ik maakte muziek en dat gaf altijd een goed gevoel, maar ik had geen idee wat ik later wilde gaan doen met m’n leven. Daarnaast was ik heel verlegen, waardoor ik niet altijd even goed voor mijzelf (of wat ik graag wilde) kon opkomen. Ik vond het leven niet makkelijk!

Uiteindelijk lukte het me toch om mijn vmbo af te ronden en via een omweg heb ik een hbo diploma weten te halen. Vandaag de dag ben ik super gelukkig en doe ik werk waarin ik vanuit mijn passie, mijn kracht én ervaring iets kan betekenen voor anderen. Ook al was het niet altijd makkelijk en heb ik er langer over gedaan dan sommige leeftijdsgenoten, ik ben trots op waar ik nu ben én op de weg die ik heb afgelegd!

Tot juni 2022 werkte ik in een jongerencentrum van Maatvast. Voordat ik ontslag nam heb ik het project SPOT bedacht. Nu heb ik mijn eigen bedrijf en word ik ingehuurd door Maatvast om SPOT te organiseren!

Heb je het gevoel dat SPOT misschien wel iets voor jou is? Dan maak ik heel graag kennis met jou! Vul het contactformulier in, dan neem ik contact met je op.

Je mag me natuurlijk ook altijd zelf bellen, appen of mailen:

06 247 961 00 / rik.strengers@maatvast.nl

Misschien tot ziens in SPOT!

Wie je nog meer tegenkomt als je meedoet aan SPOT…

Ramon Roelofs
(DJ/Zenleraar)

Sinds mijn 13e ben ik DJ en 9 jaar later, begin jaren ’90, ben ik zelf muziek gaan produceren. Door de muziek heb ik mijn droom geleefd en heel veel succes gehad in Nederland en daar buiten. Maar de roem heeft ook een schaduwkant. Toen ik daar tegenaan liep kwam ik op het pad van sport en meditatie. Na veel cursussen te volgen en een eigen meditatieschool te hebben gerund, ben ik voor mezelf begonnen. Nu inspireer ik mensen door mijn levenservaring én mijn muziek.

Binnen SPOT geef ik trainingen waarin ik jou wil inspireren om je hart te volgen. Datgene waar je ogen van gaan glinsteren als je erover praat, waar je 2 uur eerder voor opstaat en waar jij je vakantie voor afzegt. De vraag ‘Vertel me wie je bent?’ staat hierbij centraal.

Leanne Borg
(Psycholoog/Therapeut)

Toen ik 13 was veranderde mijn thuissituatie plotseling door het overlijden van mijn moeder. Ik werd opstandig en ging vluchten door veel buiten te hangen, roken en drinken met oudere vrienden.

Ondanks deze moeilijke tijd is het me uiteindelijk toch gelukt om af te studeren en heb ik mijn roeping gevonden: Andere mensen begeleiden die ook door een moeilijke periode gaan.

Ik kijk ernaar uit om samen met Rik groepssessies tijdens SPOT te mogen begeleiden.

Jo-Ann Nijman
(Theaterdocent)

Op school merkte ik dat ik veel vragen stelde, klasgenoten deden dat minder. Nadat ik de uitleg kreeg en misschien nog een keer kreeg, snapte ik wat er bedoeld werd. Je zou wel kunnen zeggen dat ik wat langer nodig had om de lesstof in me op te nemen. Nu begrijp ik dat iedereen gewoon een andere manier van leren heeft en dat dat oké is. Iedereen is uniek en dat wat jou uniek maakt, is juist jouw kracht!

Tijdens SPOT ga ik theater lessen geven, waarin jij volledig jezelf mag zijn. ik wil je inspireren en uitnodigen om te laten zien wat jou uniek maakt!

Voornaam Achternaam
(Functie)

Beschrijvende tekst.

DJYM

Of het nou gaat over fit worden, afvallen of meer in balans leven, DJYM in Nieuw-Vennep helpt je op al deze vlakken. Tijdens SPOT worden bij DJYM een aantal CrossFit lessen gegeven, met als doel dat je je weer lekkerder gaat voelen, en de dingen in jouw leven weer beter aan kan.

JEC

JEC staat voor Jongeren Ervaringscoaches. Tijdens SPOT komen zij een gesprekssessie leiden over identiteit, en hoe je die zowel online als in het echte leven vormgeeft. Wie ben ik en hoe presenteer ik mezelf, zowel online als offline? En wat waar loop ik tegenaan? De ervaringscoaches van JEC gaan hier vanuit hun eigen ervaringen graag met jou over in gesprek!

SPOT wordt mede mogelijk gemaakt door…