Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

Margreet van Goor,

vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

“Dat sociale zit echt in me. Ik ben lang in het sociaal jongerenwerk actief geweest. Sinds kort ben ik met pensioen, maar ik ben niet echt het type om dan thuis te gaan zitten niksen. Ik vind het heerlijk om lekker bezig te zijn. Met anderen, voor anderen. Dat doe ik graag.”

“Ik ben geboren in de Zaanstreek en opgegroeid in Enschede, maar we wonen nu al een flinke tijd in Beinsdorp. Dorpshuis Het Eiland is echt een centraal punt voor het dorp. Hier zijn veel activiteiten voor de dorpsgenoten en het is ook een mooie plek om samen te komen. Ik had al eens eerder geholpen bij kinderactiviteiten en bij de barbecue voor het dorp. Een tijdje geleden had ik soep gemaakt voor de liefhebbers. Dat beviel goed. Beheerder Sandy vroeg: “Wil je dat niet vaker doen?” Dat leek me een goed idee. Nu maak ik elke eerste donderdag van de maand soep met bijpassend broodje. Laatst bijvoorbeeld een Chinese tomatensoep met een broodje kipsaté. Dan vind ik het heerlijk om te zien dat er meer dan twintig mensen zitten te genieten.”

“We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief. Sandy kan mij ook altijd bellen als er iets is. Ik help graag en het is heel fijn om te merken dat het gewaardeerd wordt wat je doet.”

Andere verhalen

 • De buurten en bewoners bepalen wat er gebeurt

  Wij ze altijd bezig om de verbinding vast te houden met de vaste bezoekers en de bijna 400 vrijwilligers. Want vergeet niet, ook voor onze vrijwilligers zijn de locaties een belangrijke plek. En andersom, de vrijwilligers zijn het hart van Maatvast. Alleen dankzij hen kunnen we inderdaad vaker open en kunnen we meer activiteiten organiseren.

  Peter Schrauwen

  bestuurssecretaris Maatvast Haarlemmermeer

  #ditismijnmaatvast

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast

 • Dit is een superfijne plek om te dansen en onze creativiteit kwijt te kunnen

  Het is heel erg fijn dat we een plek hebben om te dansen. We hebben hier de ruimte en de grote spiegelwand is natuurlijk ook superfijn. Die heb je thuis niet. Het is ideaal dat we De Nooduitgang kunnen gebruiken om te oefenen en onze creativiteit kwijt te kunnen.

  Barbara, Tije en Bente

  dansers en vrijwilligers De Nooduitgang

  #ditismijnmaatvast