Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

Margreet van Goor,

vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

“Dat sociale zit echt in me. Ik ben lang in het sociaal jongerenwerk actief geweest. Sinds kort ben ik met pensioen, maar ik ben niet echt het type om dan thuis te gaan zitten niksen. Ik vind het heerlijk om lekker bezig te zijn. Met anderen, voor anderen. Dat doe ik graag.”

“Ik ben geboren in de Zaanstreek en opgegroeid in Enschede, maar we wonen nu al een flinke tijd in Beinsdorp. Dorpshuis Het Eiland is echt een centraal punt voor het dorp. Hier zijn veel activiteiten voor de dorpsgenoten en het is ook een mooie plek om samen te komen. Ik had al eens eerder geholpen bij kinderactiviteiten en bij de barbecue voor het dorp. Een tijdje geleden had ik soep gemaakt voor de liefhebbers. Dat beviel goed. Beheerder Sandy vroeg: “Wil je dat niet vaker doen?” Dat leek me een goed idee. Nu maak ik elke eerste donderdag van de maand soep met bijpassend broodje. Laatst bijvoorbeeld een Chinese tomatensoep met een broodje kipsaté. Dan vind ik het heerlijk om te zien dat er meer dan twintig mensen zitten te genieten.”

“We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief. Sandy kan mij ook altijd bellen als er iets is. Ik help graag en het is heel fijn om te merken dat het gewaardeerd wordt wat je doet.”

Andere verhalen

 • Dit is een superfijne plek om te dansen en onze creativiteit kwijt te kunnen

  Het is heel erg fijn dat we een plek hebben om te dansen. We hebben hier de ruimte en de grote spiegelwand is natuurlijk ook superfijn. Die heb je thuis niet. Het is ideaal dat we De Nooduitgang kunnen gebruiken om te oefenen en onze creativiteit kwijt te kunnen.

  Barbara, Tije en Bente

  dansers en vrijwilligers De Nooduitgang

  #ditismijnmaatvast

 • Ik heb de leukste baan van de wereld!

  Geen dag is hetzelfde. De ene keer aan de administratie, dan plannen maken met de vrijwilligers, ik schuif soms aan tafel bij de wethouder of help bij de maaltijd voor ouderen. Het is heerlijk afwisselend. Ik geniet het meest van het omgaan met mensen. Dat maakt dat ik de leukste baan van de wereld heb.

  Tine Buis

  sociaal beheerder Dorpshuis de Vluchthaven

  #ditismijnmaatvast

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Met de mensen van Maatvast heb ik goed contact. Je merkt dat je gewaardeerd wordt. Ze betrekken ons ook bij plannen en ideeën: wat vinden jullie ervan? Dat is fijn. We worden serieus genomen en er is persoonlijke aandacht. Dat is voor iedereen belangrijk.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Ontmoetingscentrum

  #ditismijnmaatvast