Even een praatje, dat kan al zoveel betekenen

Karin Kiekens,

vrijwilliger De Amazone

“Ik ben eigenlijk helemaal geen zorgtype. Toch is het zo leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik kook om de week voor de buurtmaaltijd, geef creatieve workshops en doe de klusjes die nodig zijn. Dat kost wel wat energie, maar je krijgt er ook enorm veel energie voor terug. We zijn er voor de bezoekers, maar ik heb het wijkcentrum ook nodig.”

“We zijn er voor iedereen. Voor sommige mensen is een bezoek het hoogtepunt in de maand en voor anderen is het hun dagelijkse loopje. Het is ook belangrijk dat er zo’n plek in de wijk is. Iedereen is altijd druk met werk of andere verplichtingen. Maar je buurman of buurvrouw zit misschien alleen thuis en ziet bijna niemand. Dan kan een kopje koffie, een workshop knutselen of samen een hapje eten echt een verschil maken.”

“Het maakt mij niet uit wie je bent of wat je doet, ik ga met iedereen om. Ik benader iedereen positief. Even een praatje, even laten zien dat we er zijn voor ze en dat we interesse hebben in hun dagelijkse leven of hun problemen. Dat lijkt klein, maar dat kan al zoveel betekenen voor iemand.”

Andere verhalen

 • Mensen betrekken bij creativiteit, dat vind ik belangrijk

  Ik teken al mijn hele leven. Ik deel graag en wil de kunst naar de mensen brengen, niet andersom. Mensen betrekken bij creativiteit en mensen bij elkaar brengen, dat is voor mij belangrijk. Het sociale aspect is dus onmisbaar en daar is Het Ontmoetingscentrum een fijne plek voor.

  Irma Jansen

  vrijwilliger Het Ontmoetingscentrum

  #ditismijnmaatvast

 • Ik heb echt goede gesprekken met de jongeren

  Het is fijn om in gesprek te gaan met anderen. Het is ook goed voor mij om nog beter Nederlands te leren en goed voor mijn CV. Maar ik vind het vooral belangrijk om te helpen en iets voor anderen te doen. Dat wilde ik al vanaf dat ik klein was, in Syrië. Ik wilde ook altijd iets met zorg gaan doen. ’s Woensdags maak ik graag tijd voor de Basis.

  Hewa Abdulkader

  vrijwilliger jongerencentrum De Basis

  #ditismijnmaatvast

 • Mensen rekenen op je

  Ik ben iedere maand gastdame bij de klaverjas en rummikub club en wekelijks bij de handwerkclub. Op de donderdagochtenden komt de handwerkclub bijeen. We hebben een fijne groep deelnemers. Iedereen is welkom.

  Marja Hijstek

  vrijwilliger Dorpshuis d’Oude Waterwolf

  #ditismijnmaatvast