Even een praatje, dat kan al zoveel betekenen

Karin Kiekens,

vrijwilliger De Amazone

“Ik ben eigenlijk helemaal geen zorgtype. Toch is het zo leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik kook om de week voor de buurtmaaltijd, geef creatieve workshops en doe de klusjes die nodig zijn. Dat kost wel wat energie, maar je krijgt er ook enorm veel energie voor terug. We zijn er voor de bezoekers, maar ik heb het wijkcentrum ook nodig.”

“We zijn er voor iedereen. Voor sommige mensen is een bezoek het hoogtepunt in de maand en voor anderen is het hun dagelijkse loopje. Het is ook belangrijk dat er zo’n plek in de wijk is. Iedereen is altijd druk met werk of andere verplichtingen. Maar je buurman of buurvrouw zit misschien alleen thuis en ziet bijna niemand. Dan kan een kopje koffie, een workshop knutselen of samen een hapje eten echt een verschil maken.”

“Het maakt mij niet uit wie je bent of wat je doet, ik ga met iedereen om. Ik benader iedereen positief. Even een praatje, even laten zien dat we er zijn voor ze en dat we interesse hebben in hun dagelijkse leven of hun problemen. Dat lijkt klein, maar dat kan al zoveel betekenen voor iemand.”

Andere verhalen

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. De creaclub in Het Contact ben ik ooit begonnen om allerlei culturen bij elkaar te brengen. Dat werkt goed en loopt nog steeds.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Contact

  #ditismijnmaatvast

 • Het is leuk in De Hype en ik leer er ook nog van

  Ik doe eigenlijk alles wat nodig is bij De Hype. Ik sta achter de bar, help mensen in de studio, verzorg de techniek bij optredens en oefensessies. Het is echt leuk om te doen en ik leer er ook van.

  Bradley MacDonald

  vrijwilliger Jongerencentrum De Hype

  #ditismijnmaatvast