Even een praatje, dat kan al zoveel betekenen

Karin Kiekens,

vrijwilliger De Amazone

“Ik ben eigenlijk helemaal geen zorgtype. Toch is het zo leuk om iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik kook om de week voor de buurtmaaltijd, geef creatieve workshops en doe de klusjes die nodig zijn. Dat kost wel wat energie, maar je krijgt er ook enorm veel energie voor terug. We zijn er voor de bezoekers, maar ik heb het wijkcentrum ook nodig.”

“We zijn er voor iedereen. Voor sommige mensen is een bezoek het hoogtepunt in de maand en voor anderen is het hun dagelijkse loopje. Het is ook belangrijk dat er zo’n plek in de wijk is. Iedereen is altijd druk met werk of andere verplichtingen. Maar je buurman of buurvrouw zit misschien alleen thuis en ziet bijna niemand. Dan kan een kopje koffie, een workshop knutselen of samen een hapje eten echt een verschil maken.”

“Het maakt mij niet uit wie je bent of wat je doet, ik ga met iedereen om. Ik benader iedereen positief. Even een praatje, even laten zien dat we er zijn voor ze en dat we interesse hebben in hun dagelijkse leven of hun problemen. Dat lijkt klein, maar dat kan al zoveel betekenen voor iemand.”

Andere verhalen

 • Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

  We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis Het Eiland. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief.

  Margreet van Goor

  vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

  #ditismijnmaatvast

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast

 • Het is leuk en dankbaar werk. Wat wil je nog meer?

  Ik krijg ook veel positieve reacties van de bezoekers. Je ziet hoe belangrijk dit voor de mensen is. Een beetje gezelligheid en aandacht: het lijkt een klein iets, maar het betekent heel veel.

  Diana Celie

  vrijwilliger ‘t Rietland

  #ditismijnmaatvast