De Hype is een fijne plek, ook om tracks te maken

Festus Meijer,

rapper & vrijwilliger bij Jongerencentrum De Hype

“Ik ben vaak bij De Hype. Als het kan, op de dagen dat het open is, ben ik er meestal wel. Er zijn muziekinstrumenten, mix apparatuur, camera’s en een green screen. Dus je kunt tracks maken en beelden erbij opnemen. Als upcoming artiest, mijn artiestennaam is Igando, ben ik blij met De Hype. Ik doe ook meestal mee met de talentenjacht van Maatvast. On Fleek, dat is een muziekwedstrijd voor DJ’s en muzikanten. En ik treed vaak op feesten en evenementen op en ben al een paar keer op de radio geweest. Ik ben nu bezig om een goede videoclip op te nemen.”

“Ook geef ik in De Hype les aan kinderen van ongeveer 12 tot 14 die willen leren rappen. Ik leer ze teksten schrijven, rappen en hoe ze de flow opbouwen. Het doet mij vooral goed dat ze er lol in hebben. Toch wil ik dat ze in de workshop ook wel serieus aan de slag gaan. Grappen maken is prima, maar ze willen ook een goede track maken. Ik produceer en tape ze, maak de track, maar zij moeten met de tekst en ideeën komen. Het is leuk om te doen en sommigen hebben zeker talent. De Hype is een fijne plek. Ik voel me er thuis, ik help met allerlei dingen en ik heb er zeker wat aan om liedjes uit te brengen en te proberen om een carrière in de muziek op te bouwen.”

Andere verhalen

 • Mensen rekenen op je

  Ik ben iedere maand gastdame bij de klaverjas en rummikub club en wekelijks bij de handwerkclub. Op de donderdagochtenden komt de handwerkclub bijeen. We hebben een fijne groep deelnemers. Iedereen is welkom.

  Marja Hijstek

  vrijwilliger Dorpshuis d’Oude Waterwolf

  #ditismijnmaatvast

 • De belangrijkste oogst van de buurttuin is het sociale contact

  Iedereen is welkom in de buurttuin om te helpen en het liefst mensen uit de buurt natuurlijk. We hebben een aantal vaste vrijwilligers, maar dat mogen er best nog wel meer worden. Er is genoeg te doen, je mag zelf initiatief nemen.

  Erwin & Mirjam

  vrijwilligers buurttuin De Boerderij

  #ditismijnmaatvast

 • Ik heb de leukste baan van de wereld!

  Geen dag is hetzelfde. De ene keer aan de administratie, dan plannen maken met de vrijwilligers, ik schuif soms aan tafel bij de wethouder of help bij de maaltijd voor ouderen. Het is heerlijk afwisselend. Ik geniet het meest van het omgaan met mensen. Dat maakt dat ik de leukste baan van de wereld heb.

  Tine Buis

  sociaal beheerder Dorpshuis de Vluchthaven

  #ditismijnmaatvast