De Hype is een fijne plek, ook om tracks te maken

Festus Meijer,

rapper & vrijwilliger bij Jongerencentrum De Hype

“Ik ben vaak bij De Hype. Als het kan, op de dagen dat het open is, ben ik er meestal wel. Er zijn muziekinstrumenten, mix apparatuur, camera’s en een green screen. Dus je kunt tracks maken en beelden erbij opnemen. Als upcoming artiest, mijn artiestennaam is Igando, ben ik blij met De Hype. Ik doe ook meestal mee met de talentenjacht van Maatvast. On Fleek, dat is een muziekwedstrijd voor DJ’s en muzikanten. En ik treed vaak op feesten en evenementen op en ben al een paar keer op de radio geweest. Ik ben nu bezig om een goede videoclip op te nemen.”

“Ook geef ik in De Hype les aan kinderen van ongeveer 12 tot 14 die willen leren rappen. Ik leer ze teksten schrijven, rappen en hoe ze de flow opbouwen. Het doet mij vooral goed dat ze er lol in hebben. Toch wil ik dat ze in de workshop ook wel serieus aan de slag gaan. Grappen maken is prima, maar ze willen ook een goede track maken. Ik produceer en tape ze, maak de track, maar zij moeten met de tekst en ideeën komen. Het is leuk om te doen en sommigen hebben zeker talent. De Hype is een fijne plek. Ik voel me er thuis, ik help met allerlei dingen en ik heb er zeker wat aan om liedjes uit te brengen en te proberen om een carrière in de muziek op te bouwen.”

Andere verhalen

 • Voor mij is dit een prettige en belangrijke plek

  Ik voel me welkom hier. We wonen nu al een tijd in Hoofddorp. Ik kom oorspronkelijk uit Japan en ontmoette mijn vrouw in Nieuw-Zeeland. We kwamen in Hoofddorp terecht bij onze zoektocht naar een school voor onze kinderen. Het bevalt ons hier erg goed. De Nieuwe Silo is een fijne plek.

  Tonton

  bezoeker De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast

 • ‘Jongeren hebben mijn hart’

  “Voor jongeren zijn de Basis en Baddies belangrijke plekken. Ze moeten hier niks. Er wordt in het dagelijkse leven al zoveel van de jongeren verwacht en gevraagd. Hier kunnen ze zichzelf zijn, chillen, zonder dat iemand ze opjaagt of op hun vingers kijkt. Bovendien is er altijd iemand om mee te praten, als ze daar behoefte aan hebben.”

  Tara Salehi Siavashani

  Sociaal beheerder Baddies & De Basis

  #ditismijnmaatvast

 • De buurten en bewoners bepalen wat er gebeurt

  Wij ze altijd bezig om de verbinding vast te houden met de vaste bezoekers en de bijna 400 vrijwilligers. Want vergeet niet, ook voor onze vrijwilligers zijn de locaties een belangrijke plek. En andersom, de vrijwilligers zijn het hart van Maatvast. Alleen dankzij hen kunnen we inderdaad vaker open en kunnen we meer activiteiten organiseren.

  Peter Schrauwen

  bestuurssecretaris Maatvast Haarlemmermeer

  #ditismijnmaatvast