Dik feest met en voor de kinderen

Niels Kruiswijk & Brittany Veenstra,

vrijwilligers ’t Kattegat

Niels: “Elke tweede vrijdag van de maand organiseren Britt en ik de kinderdisco in wijkcentrum ’t Kattegat. Om 19.00 uur gaan de deuren open en tot 21.00 uur is het dan dik feest met en voor de kinderen. Elke keer zijn er tegen de 100 kinderen, dat is echt hartstikke leuk. Britt en ik beginnen op zo’n dag rond 12.00 uur. We kleden de zaal aan, richten de bar in en Britt doet de administratie. In de loop van de middag komen de vrijwilligers die ons helpen. Na de disco ruimen we met elkaar alles weer op. Het is een lange dag, maar superleuk! We zouden het echt niet willen missen.”

Brit vult aan: ‘’Niels is al een jaar of acht de vaste dj van de disco. Een paar jaar later ben ik erbij gekomen, toen we een relatie kregen. Sinds een tijdje hebben wij de organisatie en administratie van Rinus over genomen, die heeft de disco bijna 30 jaar geleden opgezet en voor een top team van vrijwilligers gezorgd. Met dit team zijn we goed op elkaar in gespeeld, iedereen weet zijn taak en kan elkaar helpen waar nodig. Laatst kwam iemand van Maatvast even langs bij de disco en die stond bijna met een mond vol tanden te kijken hoe strak dit geregeld wordt. Maar dat moet ook, vinden wij. We voelen ons zeer verantwoordelijk voor het feest, de organisatie en de kinderen.”

‘’De kinderen vinden het fantastisch, dat merken we steeds weer! Ze kunnen bijna niet wachten tot de volgende disco er weer is. De ouders vinden het ook geweldig, en dat maakt het voor Britt en mij natuurlijk ook te gek. Het doet ons echt wel wat dat iedereen zo blij en enthousiast is. Dat is onze belangrijkste drijfveer. En we doen het niet alleen hè. We hebben een team van 15 vrijwilligers die ons voor, tijdens en na de disco helpen. Ze zijn er van jong tot oud, zo is onze oudste vrijwilliger 76 jaar! En onze jongste vrijwilligers zijn 13 jaar. Zij worden dan te oud als bezoeker van de disco maar willen nog wel elke maand komen. Dan krijgen ze een mooie taak.”

‘’De entree is overigens niet gratis. Ook de (extra) limonade en iets lekkers kosten tussen de 10 en 50 cent. Dat is niet veel, maar we vinden het wel goed dat kinderen alvast leren dat dat soort dingen geld kosten. Voor dat geld kunnen wij weer nieuwe spullen voor de disco aanschaffen. Aan het einde van het schooljaar, als er budget over is, gaan we met alle vrijwilligers een hapje eten. Gezellig! Niels en ik blijven dit nog wel een tijdje doen. We krijgen veel waardering van alle kanten, dat is heel fijn. Ik zeg altijd: Als iets alleen maar energie kost, moet je stoppen, maar als iets energie oplevert, dan moet je vooral doorgaan. Dus dat doen we!’’

Andere verhalen

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Met de mensen van Maatvast heb ik goed contact. Je merkt dat je gewaardeerd wordt. Ze betrekken ons ook bij plannen en ideeën: wat vinden jullie ervan? Dat is fijn. We worden serieus genomen en er is persoonlijke aandacht. Dat is voor iedereen belangrijk.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Ontmoetingscentrum

  #ditismijnmaatvast

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast

 • Bankzitten kan altijd nog

  We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Het is dan wel vrijwilligerswerk, maar het is niet vrijblijvend, vind ik. Iedereen rekent op je.

  Ellen Visser

  vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

  #ditismijnmaatvast