Ik heb de leukste baan van de wereld!

Tine Buis,

sociaal beheerder Dorpshuis de Vluchthaven

“Geen dag is hetzelfde. De ene keer aan de administratie, dan plannen maken met de vrijwilligers, ik schuif soms aan tafel bij de wethouder of help bij de maaltijd voor ouderen. Het is heerlijk afwisselend. Ik geniet het meest van het omgaan met mensen. Dat maakt dat ik de leukste baan van de wereld heb.”

“Ik ben al ruim 34 jaar beheerder bij Stichting Maatvast en de voorgangers daarvan. Nu al een tijdje bij Dorpshuis d’Oude Waterwolf in Vijfhuizen en sinds 2022 ook bij Dorpshuis de Vluchthaven in Lijnden. Veel mensen maken gebruik van de dorpshuizen. Er zijn altijd allerlei activiteiten en mensen kunnen hier hun verhaal kwijt. De coronatijd was heel naar. We merkten dat de mensen deze plek echt misten. En wij misten hen ook!”

“We verzinnen activiteiten zelf, soms komen de bezoekers met ideeën voor een leuke activiteit. Er gebeurt veel hier: bingo, paasbrunch, een handwerkclub, klaverjassen. Iedere eerste vrijdag van de maand hebben we in Dorpshuis d’Oude Waterwolf een maaltijd voor ouderen. Dan hebben we een grote groep binnen die hier lekker zit te smikkelen. Alles wordt geregeld door onze vrijwilligers. Vergis je niet, zonder die vrijwilligers zijn wij niets.”

“Ik vind dit heerlijk werk. Ik ben ook echt een mensenmens. Ik heb vroeger geen specifieke opleiding voor deze baan gevolgd. Ik heb wel mijn horecapapieren en dat is ook heel fijn. De bewoners zijn tenslotte onze gasten. Er is in de jaren zeker veel veranderd. Vroeger, voor Maatvast, werd je vanuit de organisatie verteld wat je moest doen. Nu zijn wij als beheerder, vrijwilligers en inwoners zelf aan zet. Dat werkt veel prettiger. Dan voelt iedereen zich veel meer betrokken. Iedereen heeft het idee dat het dorpshuis ook van hen is. En dat is het natuurlijk ook.”

Andere verhalen

 • Alles en iedereen kan hier binnen komen lopen

  Ik vind het belangrijk om mensen te betrekken bij mijn locatie. Je merkt dat als ze eenmaal over de drempel zijn, ze het gezellig vinden en vaak vragen of zij iets kunnen doen. Ik koppel ook graag mensen bij activiteiten en klusjes. Dat versterkt de band en daardoor kunnen we weer meer voor anderen doen. Alles en iedereen kan hier binnen lopen. De Nieuwe Silo is inmiddels een herkenbaar en gewaardeerd punt in de wijk.

  Tiny Guit

  sociaal beheerder De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast

 • De belangrijkste oogst van de buurttuin is het sociale contact

  Iedereen is welkom in de buurttuin om te helpen en het liefst mensen uit de buurt natuurlijk. We hebben een aantal vaste vrijwilligers, maar dat mogen er best nog wel meer worden. Er is genoeg te doen, je mag zelf initiatief nemen.

  Erwin & Mirjam

  vrijwilligers buurttuin De Boerderij

  #ditismijnmaatvast