‘Jeu-de-boules is ontspanning, beweging en gezelligheid’

Yvonne Bruningmeijer & Frank Tegelaar,

Vrijwilligers de Boskern

“Zo’n twee jaar geleden zijn Frank en ik hier gaan wonen. Frank woonde al in Hoofddorp, ik heb hiervoor in Noordwijk en Katwijk gewoond. Daar heb ik altijd veel gejeu-de-bould. Dus toen we hier kwamen, zijn we op zoek gegaan naar een baan. Die vonden we bij de Boskern.”

“Die jeu-de-boulesbaan van de Boskern lag er al sinds 2019, maar was intussen aardig overwoekerd geraakt. Toen zijn wij in een spontane actie zelf aan de slag gegaan om de baan weer onkruidvrij en bespeelbaar te maken. Voor onszelf, maar natuurlijk ook voor de andere bezoekers. Wie wil – volwassenen en kinderen – kan daar nu spelen. Wij onderhouden de baan nu zelf, hopelijk springt Maatvast in de toekomst ook een beetje bij.”

“Elke vrijdag organiseren we nu van twee tot vier uur een middag om in groepsverband te spelen. Iedereen die wil kan meedoen. Wij kennen de spelregels en leggen graag uit hoe de puntentelling is en hoe je techniek kunt verbeteren. We vinden het vooral leuk om anderen enthousiast te maken. De opkomst hangt natuurlijk ook een beetje af van het weer, maar er is steeds meer animo voor. We zijn wel nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Heb je geen boules, dan kun je die lenen achter de bar bij de Boskern. We willen ook samen met de jeu-de-boulesclubjes van andere wijkcentra in Hoofddorp iets organiseren. Inmiddels spelen we al wekelijks met de leden van de boulesclub in Pax bij de Bernadottestraatflat, op woensdag vanaf 14.00 uur. Ook daar kan men aanhaken.”

“Het is een ontzettend prettige activiteit met elkaar. Je bent in beweging, we doen halverwege een bakje koffie, je maakt een praatje en het is vaak ook een spannend spel. Inmiddels zijn Frank en ik wel een beetje specialisten in het spel. Overigens heb ik ’t destijds aan Frank geleerd. Maar zo’n vrijdag is vooral een gezellige middag. Het is gewoon leuk om onder de mensen te zijn en met elkaar iets te ondernemen.”

Andere verhalen

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. De creaclub in Het Contact ben ik ooit begonnen om allerlei culturen bij elkaar te brengen. Dat werkt goed en loopt nog steeds.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Contact

  #ditismijnmaatvast

 • ‘Onze gasten gaan graag uit eten bij ons’

  “We hebben duizenden ideeën. We halen onze inspiratie en recepten overal vandaan: kookboeken – ik heb er denk ik wel 400 - tijdschriften, internet en we koken echt van alles voor Silo’s Dinercafé. Het liefst recepten waar we een beetje een uitdaging in zien”, vertelt Alie van Geelen. Zij vormt met Inge Karsch sinds april 2022 een van de kookteams van het Dinercafé van De Nieuwe Silo. Alie: “We koken twee dinsdagen achter elkaar en dan vier dinsdagen niet, dan zijn de twee andere kookteams aan de beurt.”

  Alie van Geelen en Inge Karsch

  Vrijwilligers Wijkcentrum De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast

 • 'Echt een tweede huiskamer voor veel bezoekers, en voor mij ook'

  “Als ik thuis uit het raam kijk, zie ik ’t Rietland liggen. Toch ben ik er vroeger nooit geweest. Net als veel mensen in Badhoevedorp kende ik het wijkcentrum wel, maar was het er nooit van gekomen om binnen te lopen. Tegenwoordig ben ik er vaak een paar keer per week.”

  Nel Grevenstuk

  Vrijwilliger 't Rietland

  #ditismijnmaatvast