De buurten en bewoners bepalen wat er gebeurt

Peter Schrauwen,

bestuurssecretaris Maatvast Haarlemmermeer

“De buurten, wijken en bewoners bepalen wat er gebeurt op onze locaties. Vergeleken met de start in 2013 hebben we nu een stuk meer locaties, wordt er veel meer georganiseerd en zijn we langer en vaker open. Er is dan ook veel meer aanloop en dat is mooi om te zien. Daar doen we het natuurlijk voor. We zeggen zelf: de samenleving is onze opdrachtgever.”

“Ik werk fulltime voor Maatvast, eigenlijk nog wel iets meer. Het houdt niet op bij 9 tot 5. Maar als je houdt van je werk – en dat doe ik echt – dan is dat helemaal niet erg. Als bestuurssecretaris ondersteun ik het managementteam en de raad van toezicht, en ik ben verantwoordelijk voor de communicatie. Mijn werkplek is in principe op het Maatvast-kantoor, maar ik ben zoveel mogelijk op de locaties. Al mijn hele werkzame leven zit ik bij maatschappelijk betrokken organisatie. Daar voel ik me thuis en zeker bij Maatvast zie ik dagelijks voor wie we aan het werk zijn en hoe belangrijk onze locaties en activiteiten zijn.”

“In de coronatijd zijn we druk geweest om de verbinding vast te houden met de vaste bezoekers en de bijna 400 vrijwilligers. Want vergeet niet, ook voor onze vrijwilligers zijn de locaties een belangrijke plek. En andersom, de vrijwilligers zijn het hart van Maatvast. Alleen dankzij hen kunnen we inderdaad vaker open en kunnen we meer activiteiten organiseren.”

Andere verhalen

 • Als je iets wilt, neem dan initiatief!

  Het is zo mooi en dankbaar werk en je ontmoet heel veel leuke mensen. Ik ben ook hartstikke vitaal, fiets veel, dus het gaat me allemaal goed af. Maar ik vind ook dat als mensen iets willen, dat ze dan in actie moeten komen. Niet wachten tot een ander of een instelling iets organiseert. Als je iets wilt, neem dan initiatief.

  John Gouwerok

  vrijwilliger Wijkcentrum De Boerderij

  #ditismijnmaatvast

 • De buurten en bewoners bepalen wat er gebeurt

  Wij ze altijd bezig om de verbinding vast te houden met de vaste bezoekers en de bijna 400 vrijwilligers. Want vergeet niet, ook voor onze vrijwilligers zijn de locaties een belangrijke plek. En andersom, de vrijwilligers zijn het hart van Maatvast. Alleen dankzij hen kunnen we inderdaad vaker open en kunnen we meer activiteiten organiseren.

  Peter Schrauwen

  bestuurssecretaris Maatvast Haarlemmermeer

  #ditismijnmaatvast

 • Voor mij is dit een prettige en belangrijke plek

  Ik voel me welkom hier. We wonen nu al een tijd in Hoofddorp. Ik kom oorspronkelijk uit Japan en ontmoette mijn vrouw in Nieuw-Zeeland. We kwamen in Hoofddorp terecht bij onze zoektocht naar een school voor onze kinderen. Het bevalt ons hier erg goed. De Nieuwe Silo is een fijne plek.

  Tonton

  bezoeker De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast