De buurten en bewoners bepalen wat er gebeurt

Peter Schrauwen,

bestuurssecretaris Maatvast Haarlemmermeer

“De buurten, wijken en bewoners bepalen wat er gebeurt op onze locaties. Vergeleken met de start in 2013 hebben we nu een stuk meer locaties, wordt er veel meer georganiseerd en zijn we langer en vaker open. Er is dan ook veel meer aanloop en dat is mooi om te zien. Daar doen we het natuurlijk voor. We zeggen zelf: de samenleving is onze opdrachtgever.”

“Ik werk fulltime voor Maatvast, eigenlijk nog wel iets meer. Het houdt niet op bij 9 tot 5. Maar als je houdt van je werk – en dat doe ik echt – dan is dat helemaal niet erg. Als bestuurssecretaris ondersteun ik het managementteam en de raad van toezicht, en ik ben verantwoordelijk voor de communicatie. Mijn werkplek is in principe op het Maatvast-kantoor, maar ik ben zoveel mogelijk op de locaties. Al mijn hele werkzame leven zit ik bij maatschappelijk betrokken organisatie. Daar voel ik me thuis en zeker bij Maatvast zie ik dagelijks voor wie we aan het werk zijn en hoe belangrijk onze locaties en activiteiten zijn.”

“In de coronatijd zijn we druk geweest om de verbinding vast te houden met de vaste bezoekers en de bijna 400 vrijwilligers. Want vergeet niet, ook voor onze vrijwilligers zijn de locaties een belangrijke plek. En andersom, de vrijwilligers zijn het hart van Maatvast. Alleen dankzij hen kunnen we inderdaad vaker open en kunnen we meer activiteiten organiseren.”

Andere verhalen

 • Met elkaar kunnen we alles voor elkaar krijgen

  Sinds een jaar of twee help ik mee met het buurtrestaurant. Het is natuurlijk meer dan alleen een maaltijd. Het is een heel sociaal gebeuren. Even een praatje met elkaar, wat gezelligheid.

  Lucas Drewes

  vrijwilliger Ontmoetingscentrum Nieuw-Vennep

  #ditismijnmaatvast

 • Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

  We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis Het Eiland. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief.

  Margreet van Goor

  vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

  #ditismijnmaatvast

 • De belangrijkste oogst van de buurttuin is het sociale contact

  Iedereen is welkom in de buurttuin om te helpen en het liefst mensen uit de buurt natuurlijk. We hebben een aantal vaste vrijwilligers, maar dat mogen er best nog wel meer worden. Er is genoeg te doen, je mag zelf initiatief nemen.

  Erwin & Mirjam

  vrijwilligers buurttuin De Boerderij

  #ditismijnmaatvast