Dit is een superfijne plek om te dansen en onze creativiteit kwijt te kunnen

Barbara, Tije en Bente,

dansers en vrijwilligers De Nooduitgang

“Het is heel erg fijn dat we een plek hebben om te dansen. We hebben hier de ruimte en de grote spiegelwand is natuurlijk ook superfijn. Die heb je thuis niet. Het is ideaal dat we De Nooduitgang kunnen gebruiken om te oefenen en onze creativiteit kwijt te kunnen. We dansen hier elke woensdagavond. Zonder publiek, altijd met z’n drieën. Maar als er jongeren zijn die interesse hebben om langs te komen, dan kan dat natuurlijk best.”

“Op zondag hebben we ergens anders dansles en op woensdag zijn we in De Nooduitgang aan het dansen. Gewoon voor de lol. We maken zelf de choreografie. Het is een combinatie van contemporary dance en streetdance. We zijn heel goede vrienden en we kennen elkaar van de dansles. Dat doen we al best lang, zeker tien jaar al. De Nooduitgang was de oude locatie van onze dansschool, vandaar die 7 meter lange spiegelwand. Jaarlijks doen we ook een tegenprestatie, als dank dat we hier kunnen dansen. Dan geven we bijvoorbeeld een dansworkshop.”

“We zijn ook als vrijwilliger actief in De Nooduitgang. In totaal zijn we met acht vrijwilligers hier. We helpen bij alle voorkomende klusjes en activiteiten. Er is van alles te doen voor de jeugd. Het is dan ook best druk vaak, zeker bij activiteiten voor kinderen onder de 12. Maar ook voor de jongeren is er genoeg te doen en beleven. Ze kunnen gamen, dj’en, tafeltennissen, poolen, tafelvoetballen, er zijn vaak allerlei workshops en je kunt hier dus heel goed dansen!”

Andere verhalen

 • Ik heb de leukste baan van de wereld!

  We verzinnen activiteiten zelf, soms komen de bezoekers met ideeën voor een leuke activiteit. Regelmatig hebben we in Dorpshuis d’Oude Waterwolf een maaltijd voor ouderen. Dan hebben we een grote groep binnen die hier lekker zit te smikkelen. Alles wordt geregeld door onze vrijwilligers. Vergis je niet, zonder die vrijwilligers zijn wij niets.

  Tine Buis

  sociaal beheerder Dorpshuis de Vluchthaven

  #ditismijnmaatvast

 • Bankzitten kan altijd nog

  We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Het is dan wel vrijwilligerswerk, maar het is niet vrijblijvend, vind ik. Iedereen rekent op je.

  Ellen Visser

  vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

  #ditismijnmaatvast

 • Het is altijd gezellig bij wijkgebouw ‘t Rietland

  Het is altijd gezellig bij wijkgebouw ’t Rietland. De mensen zijn erg aardig en het helpt mij ook om de Nederlandse taal beter te leren spreken. Als Somalische is dat niet altijd makkelijk, maar zo gaat het wel goed.

  Saafi Hussein Abdi

  vrijwilliger ’t Rietland

  #ditismijnmaatvast