Dit is een superfijne plek om te dansen en onze creativiteit kwijt te kunnen

Barbara, Tije en Bente,

dansers en vrijwilligers De Nooduitgang

“Het is heel erg fijn dat we een plek hebben om te dansen. We hebben hier de ruimte en de grote spiegelwand is natuurlijk ook superfijn. Die heb je thuis niet. Het is ideaal dat we De Nooduitgang kunnen gebruiken om te oefenen en onze creativiteit kwijt te kunnen. We dansen hier elke woensdagavond. Zonder publiek, altijd met z’n drieën. Maar als er jongeren zijn die interesse hebben om langs te komen, dan kan dat natuurlijk best.”

“Op zondag hebben we ergens anders dansles en op woensdag zijn we in De Nooduitgang aan het dansen. Gewoon voor de lol. We maken zelf de choreografie. Het is een combinatie van contemporary dance en streetdance. We zijn heel goede vrienden en we kennen elkaar van de dansles. Dat doen we al best lang, zeker tien jaar al. De Nooduitgang was de oude locatie van onze dansschool, vandaar die 7 meter lange spiegelwand. Jaarlijks doen we ook een tegenprestatie, als dank dat we hier kunnen dansen. Dan geven we bijvoorbeeld een dansworkshop.”

“We zijn ook als vrijwilliger actief in De Nooduitgang. In totaal zijn we met acht vrijwilligers hier. We helpen bij alle voorkomende klusjes en activiteiten. Er is van alles te doen voor de jeugd. Het is dan ook best druk vaak, zeker bij activiteiten voor kinderen onder de 12. Maar ook voor de jongeren is er genoeg te doen en beleven. Ze kunnen gamen, dj’en, tafeltennissen, poolen, tafelvoetballen, er zijn vaak allerlei workshops en je kunt hier dus heel goed dansen!”

Andere verhalen

 • 'Echt een tweede huiskamer voor veel bezoekers, en voor mij ook'

  “Als ik thuis uit het raam kijk, zie ik ’t Rietland liggen. Toch ben ik er vroeger nooit geweest. Net als veel mensen in Badhoevedorp kende ik het wijkcentrum wel, maar was het er nooit van gekomen om binnen te lopen. Tegenwoordig ben ik er vaak een paar keer per week.”

  Nel Grevenstuk

  Vrijwilliger 't Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast

 • Ik ben ontzettend blij met de fijne organisatie waar ik nu deel van uitmaak. Ik durf gerust te zeggen dat ik een van de leukste banen heb!

  Noem het toeval, geluk of gewoon de onvoorspelbaarheid van het leven, maar soms brengen de meest onverwachte momenten ons naar de plek waar we passend zijn. Voor mij begon dit verhaal met één simpele oproep op LinkedIn, een stap die me uiteindelijk bracht waar ik nooit had gedacht te zijn - bij Maatvast Haarlemmermeer.

  Maxine Voorneveld

  Medewerker communicatie

  #ditismijnmaatvast