Dit is een superfijne plek om te dansen en onze creativiteit kwijt te kunnen

Barbara, Tije en Bente,

dansers en vrijwilligers De Nooduitgang

“Het is heel erg fijn dat we een plek hebben om te dansen. We hebben hier de ruimte en de grote spiegelwand is natuurlijk ook superfijn. Die heb je thuis niet. Het is ideaal dat we De Nooduitgang kunnen gebruiken om te oefenen en onze creativiteit kwijt te kunnen. We dansen hier elke woensdagavond. Zonder publiek, altijd met z’n drieën. Maar als er jongeren zijn die interesse hebben om langs te komen, dan kan dat natuurlijk best.”

“Op zondag hebben we ergens anders dansles en op woensdag zijn we in De Nooduitgang aan het dansen. Gewoon voor de lol. We maken zelf de choreografie. Het is een combinatie van contemporary dance en streetdance. We zijn heel goede vrienden en we kennen elkaar van de dansles. Dat doen we al best lang, zeker tien jaar al. De Nooduitgang was de oude locatie van onze dansschool, vandaar die 7 meter lange spiegelwand. Jaarlijks doen we ook een tegenprestatie, als dank dat we hier kunnen dansen. Dan geven we bijvoorbeeld een dansworkshop.”

“We zijn ook als vrijwilliger actief in De Nooduitgang. In totaal zijn we met acht vrijwilligers hier. We helpen bij alle voorkomende klusjes en activiteiten. Er is van alles te doen voor de jeugd. Het is dan ook best druk vaak, zeker bij activiteiten voor kinderen onder de 12. Maar ook voor de jongeren is er genoeg te doen en beleven. Ze kunnen gamen, dj’en, tafeltennissen, poolen, tafelvoetballen, er zijn vaak allerlei workshops en je kunt hier dus heel goed dansen!”

Andere verhalen

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. De creaclub in Het Contact ben ik ooit begonnen om allerlei culturen bij elkaar te brengen. Dat werkt goed en loopt nog steeds.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Contact

  #ditismijnmaatvast

 • Bankzitten kan altijd nog

  We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Het is dan wel vrijwilligerswerk, maar het is niet vrijblijvend, vind ik. Iedereen rekent op je.

  Ellen Visser

  vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

  #ditismijnmaatvast

 • Het is leuk en dankbaar werk. Wat wil je nog meer?

  Ik krijg ook veel positieve reacties van de bezoekers. Je ziet hoe belangrijk dit voor de mensen is. Een beetje gezelligheid en aandacht: het lijkt een klein iets, maar het betekent heel veel.

  Diana Celie

  vrijwilliger ‘t Rietland

  #ditismijnmaatvast