Voor mij is dit een prettige en belangrijke plek

Tonton,

bezoeker De Nieuwe Silo

“Een aantal jaar geleden kwam ik hier terecht, toen ik mijn zoons naar de schakelklas bracht naast De Nieuwe Silo. Ik ben freelancer en zat buiten aan een tafel te werken. Toen kwam beheerder Tiny naar me toe en we raakten in gesprek. Ze nodigde me uit om binnen te komen en daar verder te werken. Dat doe ik nog steeds, ook nu nog één zoon hier op school zit. Het is ideaal. Ik zit hier goed, het is gezellig, ik kan werken en zie uit het raam mijn zoon op het schoolplein.”

“Ik voel me welkom hier. We wonen nu al een tijd in Hoofddorp. Ik kom oorspronkelijk uit Japan en ontmoette mijn vrouw in Nieuw-Zeeland. We kwamen in Hoofddorp terecht bij onze zoektocht naar een school voor onze kinderen. Het bevalt ons hier erg goed. Hoofddorp is een fijne plek. Mensen zijn aardig, je hebt alle faciliteiten, maar het is toch niet zo hectisch als in de grote stad.”

“De Nieuwe Silo is belangrijk voor me. Ik heb hier al veel mensen ontmoet, ik maak vaak een praatje met bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Mensen zijn ook echt geïnteresseerd in wat ik doe en waar ik vandaan kom. Ik help geregeld met wat kleine klusjes. Als er iets verplaatst moet worden of iets moet worden opgeruimd. Ik zou willen dat meer mensen ontdekken hoe gezellig en handig het wijkcentrum is. Er is volop ruimte en gelegenheid voor activiteiten, bijeenkomsten of gewoon even bijpraten met elkaar. Een wijkgebouw als De Nieuwe Silo brengt mensen echt bij elkaar.”

Andere verhalen

 • Het is altijd gezellig bij wijkgebouw ‘t Rietland

  Het is altijd gezellig bij wijkgebouw ’t Rietland. De mensen zijn erg aardig en het helpt mij ook om de Nederlandse taal beter te leren spreken. Als Somalische is dat niet altijd makkelijk, maar zo gaat het wel goed.

  Saafi Hussein Abdi

  vrijwilliger ’t Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • De buurten en bewoners bepalen wat er gebeurt

  Wij ze altijd bezig om de verbinding vast te houden met de vaste bezoekers en de bijna 400 vrijwilligers. Want vergeet niet, ook voor onze vrijwilligers zijn de locaties een belangrijke plek. En andersom, de vrijwilligers zijn het hart van Maatvast. Alleen dankzij hen kunnen we inderdaad vaker open en kunnen we meer activiteiten organiseren.

  Peter Schrauwen

  bestuurssecretaris Maatvast Haarlemmermeer

  #ditismijnmaatvast

 • De belangrijkste oogst van de buurttuin is het sociale contact

  Iedereen is welkom in de buurttuin om te helpen en het liefst mensen uit de buurt natuurlijk. We hebben een aantal vaste vrijwilligers, maar dat mogen er best nog wel meer worden. Er is genoeg te doen, je mag zelf initiatief nemen.

  Erwin & Mirjam

  vrijwilligers buurttuin De Boerderij

  #ditismijnmaatvast