Mensen betrekken bij creativiteit, dat vind ik belangrijk

Irma Jansen,

vrijwilliger Het Ontmoetingscentrum

“Het plezier in creativiteit, dat wil ik vooral overdragen. Echt met je handen werken en iets creëren is hartstikke leuk en belangrijk, zeker in dit digitale tijdperk. Bijna iedereen zit vrijwel voortdurend aan een scherm vastgekluisterd. Kom van de bank af, ga aan de slag met je creativiteit en maak iets! Iedereen is bijzonder en creatief op zijn eigen manier. Het is zonde om daar niks mee te doen.”

“Sinds 2016 Ik geef creatieve workshops aan jongeren en volwassenen in het Ontmoetingscentrum. Wekelijks is er de Kunstclub voor kinderen van 8 tot 12. Die leren bijvoorbeeld de basisprincipes van tekenen – hoe je gezichten, licht en schaduw, actie tekent en hoe je perspectief in een tekening brengt. Ik ben alleen niet echt een juf die voor de klas staat, ik geef iedereen persoonlijk aandacht. En je moet ook niks van mij. Iedereen moet altijd al zoveel. Ik wil ze vooral stimuleren hun creativiteit de vrije loop te laten. Voor de volwassenen geef ik onder meer de workshop Dikke Dames schilderen. Dat slaat enorm aan!”

“Ik teken al mijn hele leven. In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie in Den Haag. Ik ben niet zo’n gallery-kunstenaar die kunst maakt waar je alleen naar mag kijken. Ik deel graag en wil de kunst naar de mensen brengen, niet andersom. Mensen betrekken bij creativiteit en mensen bij elkaar brengen, dat is voor mij belangrijk. Het sociale aspect is dus onmisbaar en daar is Het Ontmoetingscentrum een fijne plek voor.”

Andere verhalen

 • Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

  We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis Het Eiland. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief.

  Margreet van Goor

  vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

  #ditismijnmaatvast

 • Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

  Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw.

  Paula de Brouwer

  vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

  #ditismijnmaatvast

 • De buurten en bewoners bepalen wat er gebeurt

  Wij ze altijd bezig om de verbinding vast te houden met de vaste bezoekers en de bijna 400 vrijwilligers. Want vergeet niet, ook voor onze vrijwilligers zijn de locaties een belangrijke plek. En andersom, de vrijwilligers zijn het hart van Maatvast. Alleen dankzij hen kunnen we inderdaad vaker open en kunnen we meer activiteiten organiseren.

  Peter Schrauwen

  bestuurssecretaris Maatvast Haarlemmermeer

  #ditismijnmaatvast