Mensen betrekken bij creativiteit, dat vind ik belangrijk

Irma Jansen,

vrijwilliger Het Ontmoetingscentrum

“Het plezier in creativiteit, dat wil ik vooral overdragen. Echt met je handen werken en iets creëren is hartstikke leuk en belangrijk, zeker in dit digitale tijdperk. Bijna iedereen zit vrijwel voortdurend aan een scherm vastgekluisterd. Kom van de bank af, ga aan de slag met je creativiteit en maak iets! Iedereen is bijzonder en creatief op zijn eigen manier. Het is zonde om daar niks mee te doen.”

“Sinds 2016 Ik geef creatieve workshops aan jongeren en volwassenen in het Ontmoetingscentrum. Wekelijks is er de Kunstclub voor kinderen van 8 tot 12. Die leren bijvoorbeeld de basisprincipes van tekenen – hoe je gezichten, licht en schaduw, actie tekent en hoe je perspectief in een tekening brengt. Ik ben alleen niet echt een juf die voor de klas staat, ik geef iedereen persoonlijk aandacht. En je moet ook niks van mij. Iedereen moet altijd al zoveel. Ik wil ze vooral stimuleren hun creativiteit de vrije loop te laten. Voor de volwassenen geef ik onder meer de workshop Dikke Dames schilderen. Dat slaat enorm aan!”

“Ik teken al mijn hele leven. In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie in Den Haag. Ik ben niet zo’n gallery-kunstenaar die kunst maakt waar je alleen naar mag kijken. Ik deel graag en wil de kunst naar de mensen brengen, niet andersom. Mensen betrekken bij creativiteit en mensen bij elkaar brengen, dat is voor mij belangrijk. Het sociale aspect is dus onmisbaar en daar is Het Ontmoetingscentrum een fijne plek voor.”

Andere verhalen

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast

 • Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

  Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw.

  Paula de Brouwer

  vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

  #ditismijnmaatvast

 • ‘Onze gasten gaan graag uit eten bij ons’

  “We hebben duizenden ideeën. We halen onze inspiratie en recepten overal vandaan: kookboeken – ik heb er denk ik wel 400 - tijdschriften, internet en we koken echt van alles voor Silo’s Dinercafé. Het liefst recepten waar we een beetje een uitdaging in zien”, vertelt Alie van Geelen. Zij vormt met Inge Karsch sinds april 2022 een van de kookteams van het Dinercafé van De Nieuwe Silo. Alie: “We koken twee dinsdagen achter elkaar en dan vier dinsdagen niet, dan zijn de twee andere kookteams aan de beurt.”

  Alie van Geelen en Inge Karsch

  Vrijwilligers Wijkcentrum De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast