‘Ik loop mee, denk mee, doe mee’

Marjon Oudejans,

Vrijwilliger 't Rietland

“Toen ik werkloos raakte, dacht ik: wat nu? Ik heb graag wat te doen. Ik kende de beheerder van ’t Rietland, onze kinderen zaten op dezelfde school. Dus zo ben ik hier begonnen, nu ongeveer elf jaar geleden. En ik ben gebleven, ook toen ik weer een baan vond. Eerst werkte ik voornamelijk achter de receptie, ook vanwege mijn vroegere werk als secretaresse. Na een paar jaar wilde ik liever iets actievers en meer tussen de mensen. Sindsdien ben ik vast op maandagochtend gastvrouw in ’t Rietland en om de week op donderdagmiddag. Dat vind ik heerlijk.”

“Het is meestal erg gezellig. Er zijn groepjes biljarters, twee keer in de maand zijn er de vaste club bloemschikkers en de verhalentafel. En dan heb je nog de inloop. Zo is het vaak gezellig druk. Gelukkig maar, want ik wil wel iets te doen hebben. Ik ben gastvrouw en hou verder de voorraden bij, maak het koffieapparaat schoon, dat soort dingen. Vorige week was de koffieautomaat kapot. Ze zeiden hier: dan maar alleen thee. Maar dat vond ik niks. Toen heb ik thuis mijn koffieapparaat opgehaald. Er moet wel koffie zijn!”

“Ik merk dat mensen het fijn vinden om een bekend gezicht te zien en als er iemand is om een praatje te maken. Dat werkt twee kanten op. Ik vind het zelf ook prettig om contact te maken, om tussen de mensen te zijn. ’t Rietland is echt een heel gezellige locatie, met een stabiele groep vrijwilligers. Samen rooien we het prima hier. We weten ook dat als er iets is, we altijd kunnen rekenen op Maatvast en op elkaar.”

“Ik ben met liefde vrijwilliger en kom hier ook graag als bezoeker. Ik woon aan de andere kant van Badhoevedorp, maar dat is nog steeds wel aardig dichtbij. Laatst heb ik meegedaan aan een fotocursus, eerder nog aan een sieradenworkshop. Het is hartstikke leuk om mee te doen. Ik zit echt op mijn plek in het wijkcentrum. Ik loop mee, denk mee, doe mee. Af en toe spring ik bij in het Dorpshuis. Het is fijn om iets voor anderen te kunnen doen en ervoor te zorgen dat de mensen het gezellig hebben. Ik voel me nuttig en dat is een prettig gevoel.”

Andere verhalen

 • Het is leuk en dankbaar werk. Wat wil je nog meer?

  Ik krijg ook veel positieve reacties van de bezoekers. Je ziet hoe belangrijk dit voor de mensen is. Een beetje gezelligheid en aandacht: het lijkt een klein iets, maar het betekent heel veel.

  Diana Celie

  vrijwilliger ‘t Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • Dik feest met en voor de kinderen

  Elke tweede vrijdag van de maand organiseren wij de kinderdisco in wijkcentrum ’t Kattegat. Om 19.00 uur gaan de deuren open en tot 21.00 uur is het dan dik feest met en voor de kinderen.

  Niels Kruiswijk & Brittany Veenstra

  vrijwilligers ’t Kattegat

  #ditismijnmaatvast

 • ‘Jeu-de-boules is ontspanning, beweging en gezelligheid’

  “Zo’n twee jaar geleden zijn Frank en ik hier gaan wonen. Frank woonde al in Hoofddorp, ik heb hiervoor in Noordwijk en Katwijk gewoond. Daar heb ik altijd veel gejeu-de-bould. Dus toen we hier kwamen, zijn we op zoek gegaan naar een baan. Die vonden we bij de Boskern.”

  Yvonne Bruningmeijer & Frank Tegelaar

  Vrijwilligers de Boskern

  #ditismijnmaatvast