‘Jongeren hebben mijn hart’

Tara Salehi Siavashani,

Sociaal beheerder Baddies & De Basis

“Voor jongeren zijn de Basis en Baddies belangrijke plekken. Ze moeten hier niks. Er wordt in het dagelijkse leven al zoveel van de jongeren verwacht en gevraagd. Hier kunnen ze zichzelf zijn, chillen, zonder dat iemand ze opjaagt of op hun vingers kijkt. Bovendien is er altijd iemand om mee te praten, als ze daar behoefte aan hebben.”

“Ik werk sinds 2021 bij jongerencentra Baddies in Badhoevedorp en de Basis in Zwanenburg. Baddies is twee dagen in de week open, de Basis vijf dagen. Ik ben sociaal beheerder en probeer er zoveel mogelijk te zijn voor de jongeren. Ook als ik administratieve taken moet doen, doe ik die het liefst in het jongerencentrum, zodat ik altijd aanspreekbaar ben. Bij de Basis is het meestal aardig druk. Er is ook veel te doen. Er is een professionele studio waar ze tracks kunnen opnemen, er zijn spelcomputers, ze kunnen hier lekker chillen. Baddies zit in een klein lokaaltje, bij een andere ruimte in. We hebben geen eigen gebouwtje voor de jongeren en dat is erg jammer. Er zijn heel veel jongeren in Badhoevedorp en die hebben echt behoefte aan een eigen plek!”

“Jongeren hebben mijn hart. Ik vind het belangrijk dat ze een eigen plek hebben en dat daar mensen zijn die ze kunnen vertrouwen, met wie ze een band kunnen opbouwen en persoonlijke dingen kunnen bespreken. Ik heb de studie Social Work gedaan en ben opgeleid als jongerenwerker. Die functie heb ik hier niet, we zijn geen hulpverleners. Toch praat ik veel met de jongeren, probeer een band met ze op te bouwen en geef ze, waar ze dat willen, advies. En met Team Noord organiseren we geregeld activiteiten en projecten. Er is voor de jongeren niet heel veel te doen in Noord. Hier kunnen we daar met elkaar een beetje veranderingen in brengen. Ik vind het werk met jongeren van belang en ook gewoon leuk en uitdagend. Elke dag is anders, je maakt altijd wat mee.”

Andere verhalen

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Linquenda

  #ditismijnmaatvast

 • Maatvast stond voor mij symbool voor een organisatie die zei: "We zijn er voor jou", en dat maken ze tot op de dag van vandaag waar.

  "In 2017 begon mijn avontuur bij Maatvast, gedreven door mijn enthousiasme voor een gezonde leefstijl. Ik sloot me aan bij de missie van Maatvast om deze leefstijl te realiseren voor onze locaties. Met een diploma in Sportkunde; leerroute Sport, Management & Ondernemen op zak voelde het als een natuurlijke match."

  Beau Kattenberg

  Projectmedewerker

  #ditismijnmaatvast

 • Met elkaar kunnen we alles voor elkaar krijgen

  Sinds een jaar of twee help ik mee met het buurtrestaurant. Het is natuurlijk meer dan alleen een maaltijd. Het is een heel sociaal gebeuren. Even een praatje met elkaar, wat gezelligheid.

  Lucas Drewes

  vrijwilliger Ontmoetingscentrum Nieuw-Vennep

  #ditismijnmaatvast