Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners

Nicole Middelbosch,

vrijwilliger Dorpshuis De Meerkoet

“We hebben een heel actieve en betrokken gemeenschap in Lisserbroek. De Meerkoet is vaak het middelpunt van het dorp. Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners. Heel veel clubjes en verenigingen hebben hier hun plek gevonden en we hebben een grote groep, enthousiaste vrijwilligers.”

“Dorpshuis De Meerkoet is een fijne en gezellige plek. Dat was het eerst niet. Het zag er wat oubollig uit. We hebben eerst de huiskamer flink opgeknapt: frissere kleuren, een nieuwe bank, allemaal net iets strakker en warmer. Toen begon het ook beter te lopen. Daarna hebben we de hele Meerkoet aangepakt. Het is nu een modern en mooi dorpshuis, waar mensen van alle leeftijden zich welkom voelen. Het volgende project is om de buitenruimte aan te pakken.”

“Ik woon nu zo’n 12 jaar in Lisserbroek. Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan en toen we hier kwamen, wilde ik ook wat doen. Ik ben actief bij Lisserbroek SamenMeer en hier bij de Meerkoet doe ik van alles. De voorkomende klusjes, helpen met verbouwen en ik denk mee over welke organisaties we nog meer bij de Meerkoet kunnen betrekken en hoe we extra fondsen kunnen werven. We krijgen volop ondersteuning van Maatvast, maar kunnen ook behoorlijk zelfstandig dingen organiseren en uitproberen. Het is heel leuk om op verschillende manieren te kunnen bijdragen aan zo’n actieve gemeenschap die zoveel verschillende mensen aan zich weet te binden.”

Andere verhalen

 • Het is leuk en dankbaar werk. Wat wil je nog meer?

  Ik krijg ook veel positieve reacties van de bezoekers. Je ziet hoe belangrijk dit voor de mensen is. Een beetje gezelligheid en aandacht: het lijkt een klein iets, maar het betekent heel veel.

  Diana Celie

  vrijwilliger ‘t Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • Met elkaar kunnen we alles voor elkaar krijgen

  Sinds een jaar of twee help ik mee met het buurtrestaurant. Het is natuurlijk meer dan alleen een maaltijd. Het is een heel sociaal gebeuren. Even een praatje met elkaar, wat gezelligheid.

  Lucas Drewes

  vrijwilliger Ontmoetingscentrum Nieuw-Vennep

  #ditismijnmaatvast

 • Het is leuk in De Hype en ik leer er ook nog van

  Ik doe eigenlijk alles wat nodig is bij De Hype. Ik sta achter de bar, help mensen in de studio, verzorg de techniek bij optredens en oefensessies. Het is echt leuk om te doen en ik leer er ook van.

  Bradley MacDonald

  vrijwilliger Jongerencentrum De Hype

  #ditismijnmaatvast