Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners

Nicole Middelbosch,

vrijwilliger Dorpshuis De Meerkoet

“We hebben een heel actieve en betrokken gemeenschap in Lisserbroek. De Meerkoet is vaak het middelpunt van het dorp. Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners. Heel veel clubjes en verenigingen hebben hier hun plek gevonden en we hebben een grote groep, enthousiaste vrijwilligers.”

“Dorpshuis De Meerkoet is een fijne en gezellige plek. Dat was het eerst niet. Het zag er wat oubollig uit. We hebben eerst de huiskamer flink opgeknapt: frissere kleuren, een nieuwe bank, allemaal net iets strakker en warmer. Toen begon het ook beter te lopen. Daarna hebben we de hele Meerkoet aangepakt. Het is nu een modern en mooi dorpshuis, waar mensen van alle leeftijden zich welkom voelen. Het volgende project is om de buitenruimte aan te pakken.”

“Ik woon nu zo’n 12 jaar in Lisserbroek. Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan en toen we hier kwamen, wilde ik ook wat doen. Ik ben actief bij Lisserbroek SamenMeer en hier bij de Meerkoet doe ik van alles. De voorkomende klusjes, helpen met verbouwen en ik denk mee over welke organisaties we nog meer bij de Meerkoet kunnen betrekken en hoe we extra fondsen kunnen werven. We krijgen volop ondersteuning van Maatvast, maar kunnen ook behoorlijk zelfstandig dingen organiseren en uitproberen. Het is heel leuk om op verschillende manieren te kunnen bijdragen aan zo’n actieve gemeenschap die zoveel verschillende mensen aan zich weet te binden.”

Andere verhalen

 • Voor mij is dit een prettige en belangrijke plek

  Ik voel me welkom hier. We wonen nu al een tijd in Hoofddorp. Ik kom oorspronkelijk uit Japan en ontmoette mijn vrouw in Nieuw-Zeeland. We kwamen in Hoofddorp terecht bij onze zoektocht naar een school voor onze kinderen. Het bevalt ons hier erg goed. De Nieuwe Silo is een fijne plek.

  Tonton

  bezoeker De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast

 • Bankzitten kan altijd nog

  We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Het is dan wel vrijwilligerswerk, maar het is niet vrijblijvend, vind ik. Iedereen rekent op je.

  Ellen Visser

  vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

  #ditismijnmaatvast

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. De creaclub in Het Contact ben ik ooit begonnen om allerlei culturen bij elkaar te brengen. Dat werkt goed en loopt nog steeds.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Contact

  #ditismijnmaatvast