Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners

Nicole Middelbosch,

vrijwilliger Dorpshuis De Meerkoet

“We hebben een heel actieve en betrokken gemeenschap in Lisserbroek. De Meerkoet is vaak het middelpunt van het dorp. Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners. Heel veel clubjes en verenigingen hebben hier hun plek gevonden en we hebben een grote groep, enthousiaste vrijwilligers.”

“Dorpshuis De Meerkoet is een fijne en gezellige plek. Dat was het eerst niet. Het zag er wat oubollig uit. We hebben eerst de huiskamer flink opgeknapt: frissere kleuren, een nieuwe bank, allemaal net iets strakker en warmer. Toen begon het ook beter te lopen. Daarna hebben we de hele Meerkoet aangepakt. Het is nu een modern en mooi dorpshuis, waar mensen van alle leeftijden zich welkom voelen. Het volgende project is om de buitenruimte aan te pakken.”

“Ik woon nu zo’n 12 jaar in Lisserbroek. Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan en toen we hier kwamen, wilde ik ook wat doen. Ik ben actief bij Lisserbroek SamenMeer en hier bij de Meerkoet doe ik van alles. De voorkomende klusjes, helpen met verbouwen en ik denk mee over welke organisaties we nog meer bij de Meerkoet kunnen betrekken en hoe we extra fondsen kunnen werven. We krijgen volop ondersteuning van Maatvast, maar kunnen ook behoorlijk zelfstandig dingen organiseren en uitproberen. Het is heel leuk om op verschillende manieren te kunnen bijdragen aan zo’n actieve gemeenschap die zoveel verschillende mensen aan zich weet te binden.”

Andere verhalen

 • Even een praatje, dat kan al zoveel betekenen

  We zijn er voor iedereen. Voor sommige mensen is een bezoek het hoogtepunt in de maand en voor anderen is het hun dagelijkse loopje. Het is ook belangrijk dat er zo’n plek in de wijk is.

  Karin Kiekens

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast

 • Alles en iedereen kan hier binnen komen lopen

  Ik vind het belangrijk om mensen te betrekken bij mijn locatie. Je merkt dat als ze eenmaal over de drempel zijn, ze het gezellig vinden en vaak vragen of zij iets kunnen doen. Ik koppel ook graag mensen bij activiteiten en klusjes. Dat versterkt de band en daardoor kunnen we weer meer voor anderen doen. Alles en iedereen kan hier binnen lopen. De Nieuwe Silo is inmiddels een herkenbaar en gewaardeerd punt in de wijk.

  Tiny Guit

  sociaal beheerder De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast

 • Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

  We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis Het Eiland. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief.

  Margreet van Goor

  vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

  #ditismijnmaatvast