Ik ben ontzettend blij met de fijne organisatie waar ik nu deel van uitmaak. Ik durf gerust te zeggen dat ik een van de leukste banen heb!

Maxine Voorneveld,

Medewerker communicatie

Noem het toeval, geluk of gewoon de onvoorspelbaarheid van het leven, maar soms brengen de meest onverwachte momenten ons naar de plek waar we passend zijn. Voor mij begon dit verhaal met één simpele oproep op LinkedIn, een stap die me uiteindelijk bracht waar ik nooit had gedacht te zijn – bij Maatvast Haarlemmermeer.

Als afstudeerder was ik gewoon op zoek naar een plek om mijn scriptie af te ronden, niet per se naar een carrière. Maar Maatvast bleek veel meer te zijn dan alleen maar een plek om mijn studieopdrachten af te vinken. Het team ontving me met open armen en moedigde me aan om verder te kijken dan wat ik in eerste instantie had gedacht, afstuderen en nu heb ik dus een baan.

Als medewerker communicatie kan ik zeggen dat ik hier echt op mijn plek zit. Ik zocht dus niet actief naar een baan in sociaal werk, maar ik ben verrast door hoeveel voldoening het mij nu geeft. Ik krijg vanuit mijn rol als communicatiemedewerker eigenlijk alles mee, omdat ik ook vaak langs ga in onze dorpshuizen, wijkcentra en jongerencentra. Ik zie daar wat we doen voor de mensen en de impact die dit heeft op onze samenleving.

In de loop van dit avontuur ben ik gegroeid op professioneel gebied, en zeker ook qua persoonlijke ontwikkeling. Maatvast heeft mij de ruimte geboden om mijn vaardigheden te ontwikkelen en mijn horizon te verbreden. Als medewerker communicatie ben ik verantwoordelijk voor zowel interne als externe communicatie. Dit omvat het schrijven van diverse communicatiematerialen zoals onze nieuwsbrief, het beheren van sociale media, het verzorgen van promotiemateriaal, het verspreiden en opstellen van interne memo’s en nog veel meer. Mijn functie is enorm breed en divers, waardoor elke dag een nieuwe uitdaging met zich meebrengt.

Ik ben ontzettend blij met de fijne organisatie waar ik nu deel van uitmaak. Ik heb leuke collega’s, leer dagelijks nieuwe dingen en mijn baan blijft dynamisch. Ik durf gerust te zeggen dat ik een van de leukste banen heb! Door één simpele oproep op LinkedIn!

Andere verhalen

 • ‘De mensen maken er met elkaar echt iets moois van’

  “Zo’n zestien jaar geleden kwam ik hier wonen, boven Buurthuis Het Contact. Een van de eerste keren dat ik beneden langs de ingang van het buurthuis liep, werd ik meteen aangesproken: ‘Kom je ook knutselen met je kleinkinderen?’ Zo ben ik hier verzeild geraakt. Ik kwam steeds vaker en ging steeds een stukje meer doen. Nu ben ik er elke dag als vaste vrijwilliger en gastvrouw.”

  Ria de Graaf

  Vrijwilliger Buurthuis Het Contact

  #ditismijnmaatvast

 • Het is leuk in De Hype en ik leer er ook nog van

  Ik doe eigenlijk alles wat nodig is bij De Hype. Ik sta achter de bar, help mensen in de studio, verzorg de techniek bij optredens en oefensessies. Het is echt leuk om te doen en ik leer er ook van.

  Bradley MacDonald

  vrijwilliger Jongerencentrum De Hype

  #ditismijnmaatvast

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast