Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

Paula de Brouwer,

vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

“Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw. Ik vind het leuk dat ik Jans, de sociaal beheerder van ’t Kattegat, kan ondersteunen. En ik woon om de hoek, dus dat is ook lekker makkelijk als ik even moet helpen.”

“Oorspronkelijk kom ik uit Santpoort. Mijn man heb ik ontmoet op de dansschool, zoals dat vroeger ging. Ik ben destijds samen met hem deze kant op gekomen. Toen de kinderen op de lagere school zaten, ben ik bij de drukkerij gaan werken. Inmiddels ben ik al een tijdje gestopt met werken, maar ik blijf graag bezig.”

Ik was al actief bij de klaverjasclub in wijkcentrum ’t Kattegat. Zo ben ik hier begonnen. Op de klaverjasavonden help ik ook mee bij andere groepen die dan aanwezig zijn. Vervolgens ben ik gevraagd om vaste vrijwilliger te worden voor de dinsdagochtend dan is er ook een vrije inloop. Dat is altijd erg gezellig. Ik help eigenlijk altijd graag mee als ze me nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij de kindervakantieweek.

“Er zijn veel activiteiten in ’t Kattegat. Dat wordt echt gewaardeerd door de mensen uit de buurt. Het is toch ook leuk als je een plek hebt waar je welkom bent voor een kopje koffie, een praatje, een spelletje, cursus en een maaltijd. Zelf vind ik het in ieder geval heel prettig om op loopafstand zo’n plek te hebben, waar ik ook nog iets voor anderen kan betekenen.”

Andere verhalen

 • Het is leuk en dankbaar werk. Wat wil je nog meer?

  Ik krijg ook veel positieve reacties van de bezoekers. Je ziet hoe belangrijk dit voor de mensen is. Een beetje gezelligheid en aandacht: het lijkt een klein iets, maar het betekent heel veel.

  Diana Celie

  vrijwilliger ‘t Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • Dit is een superfijne plek om te dansen en onze creativiteit kwijt te kunnen

  Het is heel erg fijn dat we een plek hebben om te dansen. We hebben hier de ruimte en de grote spiegelwand is natuurlijk ook superfijn. Die heb je thuis niet. Het is ideaal dat we De Nooduitgang kunnen gebruiken om te oefenen en onze creativiteit kwijt te kunnen.

  Barbara, Tije en Bente

  dansers en vrijwilligers De Nooduitgang

  #ditismijnmaatvast

 • Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

  Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw.

  Paula de Brouwer

  vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

  #ditismijnmaatvast