Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

Paula de Brouwer,

vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

“Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw. Ik vind het leuk dat ik Jans, de sociaal beheerder van ’t Kattegat, kan ondersteunen. En ik woon om de hoek, dus dat is ook lekker makkelijk als ik even moet helpen.”

“Oorspronkelijk kom ik uit Santpoort. Mijn man heb ik ontmoet op de dansschool, zoals dat vroeger ging. Ik ben destijds samen met hem deze kant op gekomen. Toen de kinderen op de lagere school zaten, ben ik bij de drukkerij gaan werken. Inmiddels ben ik al een tijdje gestopt met werken, maar ik blijf graag bezig.”

Ik was al actief bij de klaverjasclub in wijkcentrum ’t Kattegat. Zo ben ik hier begonnen. Op de klaverjasavonden help ik ook mee bij andere groepen die dan aanwezig zijn. Vervolgens ben ik gevraagd om vaste vrijwilliger te worden voor de dinsdagochtend dan is er ook een vrije inloop. Dat is altijd erg gezellig. Ik help eigenlijk altijd graag mee als ze me nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij de kindervakantieweek.

“Er zijn veel activiteiten in ’t Kattegat. Dat wordt echt gewaardeerd door de mensen uit de buurt. Het is toch ook leuk als je een plek hebt waar je welkom bent voor een kopje koffie, een praatje, een spelletje, cursus en een maaltijd. Zelf vind ik het in ieder geval heel prettig om op loopafstand zo’n plek te hebben, waar ik ook nog iets voor anderen kan betekenen.”

Andere verhalen

 • De Hype is een fijne plek, ook om tracks te maken

  Ik ben vaak bij De Hype. Als het kan, op de dagen dat het open is, ben ik er meestal wel. Er zijn muziekinstrumenten, mix apparatuur, camera’s en een green screen. Dus je kunt tracks maken en beelden erbij opnemen.

  Festus Meijer

  rapper & vrijwilliger bij Jongerencentrum De Hype

  #ditismijnmaatvast

 • Bankzitten kan altijd nog

  We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Het is dan wel vrijwilligerswerk, maar het is niet vrijblijvend, vind ik. Iedereen rekent op je.

  Ellen Visser

  vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

  #ditismijnmaatvast

 • Het is leuk in De Hype en ik leer er ook nog van

  Ik doe eigenlijk alles wat nodig is bij De Hype. Ik sta achter de bar, help mensen in de studio, verzorg de techniek bij optredens en oefensessies. Het is echt leuk om te doen en ik leer er ook van.

  Bradley MacDonald

  vrijwilliger Jongerencentrum De Hype

  #ditismijnmaatvast