Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

Paula de Brouwer,

vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

“Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw. Ik vind het leuk dat ik Jans, de sociaal beheerder van ’t Kattegat, kan ondersteunen. En ik woon om de hoek, dus dat is ook lekker makkelijk als ik even moet helpen.”

“Oorspronkelijk kom ik uit Santpoort. Mijn man heb ik ontmoet op de dansschool, zoals dat vroeger ging. Ik ben destijds samen met hem deze kant op gekomen. Toen de kinderen op de lagere school zaten, ben ik bij de drukkerij gaan werken. Inmiddels ben ik al een tijdje gestopt met werken, maar ik blijf graag bezig.”

Ik was al actief bij de klaverjasclub in wijkcentrum ’t Kattegat. Zo ben ik hier begonnen. Op de klaverjasavonden help ik ook mee bij andere groepen die dan aanwezig zijn. Vervolgens ben ik gevraagd om vaste vrijwilliger te worden voor de dinsdagochtend dan is er ook een vrije inloop. Dat is altijd erg gezellig. Ik help eigenlijk altijd graag mee als ze me nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij de kindervakantieweek.

“Er zijn veel activiteiten in ’t Kattegat. Dat wordt echt gewaardeerd door de mensen uit de buurt. Het is toch ook leuk als je een plek hebt waar je welkom bent voor een kopje koffie, een praatje, een spelletje, cursus en een maaltijd. Zelf vind ik het in ieder geval heel prettig om op loopafstand zo’n plek te hebben, waar ik ook nog iets voor anderen kan betekenen.”

Andere verhalen

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast

 • De Nieuwe Silo is een huis voor iedereen

  Maatvast biedt ons de locatie en alle ondersteuning. De Nieuwe Silo is een huis voor iedereen en we zijn erg blij dat we hier een plek hebben gevonden. We worden overal bij betrokken en dat is prettig. Het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek zijn en contact onderhouden.

  Said Akkabi

  Stichting Marhaba, De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast

 • Ik heb echt goede gesprekken met de jongeren

  Het is fijn om in gesprek te gaan met anderen. Het is ook goed voor mij om nog beter Nederlands te leren en goed voor mijn CV. Maar ik vind het vooral belangrijk om te helpen en iets voor anderen te doen. Dat wilde ik al vanaf dat ik klein was, in Syrië. Ik wilde ook altijd iets met zorg gaan doen. ’s Woensdags maak ik graag tijd voor de Basis.

  Hewa Abdulkader

  vrijwilliger jongerencentrum De Basis

  #ditismijnmaatvast