Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

Paula de Brouwer,

vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

“Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw. Ik vind het leuk dat ik Jans, de sociaal beheerder van ’t Kattegat, kan ondersteunen. En ik woon om de hoek, dus dat is ook lekker makkelijk als ik even moet helpen.”

“Oorspronkelijk kom ik uit Santpoort. Mijn man heb ik ontmoet op de dansschool, zoals dat vroeger ging. Ik ben destijds samen met hem deze kant op gekomen. Toen de kinderen op de lagere school zaten, ben ik bij de drukkerij gaan werken. Inmiddels ben ik al een tijdje gestopt met werken, maar ik blijf graag bezig.”

Ik was al actief bij de klaverjasclub in wijkcentrum ’t Kattegat. Zo ben ik hier begonnen. Op de klaverjasavonden help ik ook mee bij andere groepen die dan aanwezig zijn. Vervolgens ben ik gevraagd om vaste vrijwilliger te worden voor de dinsdagochtend dan is er ook een vrije inloop. Dat is altijd erg gezellig. Ik help eigenlijk altijd graag mee als ze me nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij de kindervakantieweek.

“Er zijn veel activiteiten in ’t Kattegat. Dat wordt echt gewaardeerd door de mensen uit de buurt. Het is toch ook leuk als je een plek hebt waar je welkom bent voor een kopje koffie, een praatje, een spelletje, cursus en een maaltijd. Zelf vind ik het in ieder geval heel prettig om op loopafstand zo’n plek te hebben, waar ik ook nog iets voor anderen kan betekenen.”

Andere verhalen

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. De creaclub in Het Contact ben ik ooit begonnen om allerlei culturen bij elkaar te brengen. Dat werkt goed en loopt nog steeds.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Contact

  #ditismijnmaatvast

 • Het is altijd gezellig bij wijkgebouw ‘t Rietland

  Het is altijd gezellig bij wijkgebouw ’t Rietland. De mensen zijn erg aardig en het helpt mij ook om de Nederlandse taal beter te leren spreken. Als Somalische is dat niet altijd makkelijk, maar zo gaat het wel goed.

  Saafi Hussein Abdi

  vrijwilliger ’t Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast