Wij gaan voor gezelligheid

Lisette Glerum,

vrijwilliger De Amazone

“Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk. De kookclub is altijd goed bezocht. We maken geen luxe gerechten of liflafjes. Lekkere Hollandse pot, dat wordt gewaardeerd. Als iemand dan zegt: ‘Dat doet me aan mijn vrouw denken’, dan is mijn dag goed.”

“Ik ben hier ooit komen binnen lopen bij een paranormale beurs. Vervolgens kwam ik vaker om te helpen, zo ben ik erin gerold als vrijwilliger. Tot vorig jaar woonde ik in Hoofddorp. Toen was ik hier elke week. Nu ik in Wervershoof woon, doe ik één week op en drie weken af. In die ene week ben ik hier dan vier dagen. Ik blijf het graag doen, ook nu het een uur rijden is.”

“We hebben zo’n leuk team. Iedereen is anders, iedereen heeft zijn eigen gedoe. Elke vrijwilliger en medewerker is een bloem en samen vormen we een mooi en veelkleurig boeket. We accepteren iedereen en iedereen draagt zijn steentje bij. In de coronatijd kun je je blind staren op wat er allemaal niet kan, maar wij kijken liever naar wat wel kan. We staan ook niet in de wachtstand. We laten van ons horen en trekken er soms op uit om mensen te blijven betrekken. Kom je weer? De Amazone is voor veel mensen hun enige uitje. Nou, dan maken we er echt iets van. Voor mij is vrijwilliger zijn belangrijk werk. Iets voor anderen doen, omdat je het leuk vindt en echt iets kunt betekenen.”

Andere verhalen

 • Ik heb de leukste baan van de wereld!

  We verzinnen activiteiten zelf, soms komen de bezoekers met ideeën voor een leuke activiteit. Regelmatig hebben we in Dorpshuis d’Oude Waterwolf een maaltijd voor ouderen. Dan hebben we een grote groep binnen die hier lekker zit te smikkelen. Alles wordt geregeld door onze vrijwilligers. Vergis je niet, zonder die vrijwilligers zijn wij niets.

  Tine Buis

  sociaal beheerder Dorpshuis de Vluchthaven

  #ditismijnmaatvast

 • Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

  We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis Het Eiland. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief.

  Margreet van Goor

  vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

  #ditismijnmaatvast

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast