Wij gaan voor gezelligheid

Lisette Glerum,

vrijwilliger De Amazone

“Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk. De kookclub is altijd goed bezocht. We maken geen luxe gerechten of liflafjes. Lekkere Hollandse pot, dat wordt gewaardeerd. Als iemand dan zegt: ‘Dat doet me aan mijn vrouw denken’, dan is mijn dag goed.”

“Ik ben hier ooit komen binnen lopen bij een paranormale beurs. Vervolgens kwam ik vaker om te helpen, zo ben ik erin gerold als vrijwilliger. Tot vorig jaar woonde ik in Hoofddorp. Toen was ik hier elke week. Nu ik in Wervershoof woon, doe ik één week op en drie weken af. In die ene week ben ik hier dan vier dagen. Ik blijf het graag doen, ook nu het een uur rijden is.”

“We hebben zo’n leuk team. Iedereen is anders, iedereen heeft zijn eigen gedoe. Elke vrijwilliger en medewerker is een bloem en samen vormen we een mooi en veelkleurig boeket. We accepteren iedereen en iedereen draagt zijn steentje bij. In de coronatijd kun je je blind staren op wat er allemaal niet kan, maar wij kijken liever naar wat wel kan. We staan ook niet in de wachtstand. We laten van ons horen en trekken er soms op uit om mensen te blijven betrekken. Kom je weer? De Amazone is voor veel mensen hun enige uitje. Nou, dan maken we er echt iets van. Voor mij is vrijwilliger zijn belangrijk werk. Iets voor anderen doen, omdat je het leuk vindt en echt iets kunt betekenen.”

Andere verhalen

 • Voor mij is dit een prettige en belangrijke plek

  Ik voel me welkom hier. We wonen nu al een tijd in Hoofddorp. Ik kom oorspronkelijk uit Japan en ontmoette mijn vrouw in Nieuw-Zeeland. We kwamen in Hoofddorp terecht bij onze zoektocht naar een school voor onze kinderen. Het bevalt ons hier erg goed. De Nieuwe Silo is een fijne plek.

  Tonton

  bezoeker De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast

 • ‘Als mensen met een glimlach naar huis gaan, ben ik blij’

  “Toen ik met pensioen ging, dacht ik: wat zal ik nu eens oppakken? De Boskern is voor mij op loopafstand en ik ben gewoon het wijkcentrum binnen gelopen en heb gevraagd of ik iets voor ze kon doen. Nou dat kon.

  Marja Wittebol

  vrijwilliger wijkcentrum de Boskern, Hoofddorp

  #ditismijnmaatvast

 • Mensen rekenen op je

  Ik ben iedere maand gastdame bij de klaverjas en rummikub club en wekelijks bij de handwerkclub. Op de donderdagochtenden komt de handwerkclub bijeen. We hebben een fijne groep deelnemers. Iedereen is welkom.

  Marja Hijstek

  vrijwilliger Dorpshuis d’Oude Waterwolf

  #ditismijnmaatvast