Wij gaan voor gezelligheid

Lisette Glerum,

vrijwilliger De Amazone

“Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk. De kookclub is altijd goed bezocht. We maken geen luxe gerechten of liflafjes. Lekkere Hollandse pot, dat wordt gewaardeerd. Als iemand dan zegt: ‘Dat doet me aan mijn vrouw denken’, dan is mijn dag goed.”

“Ik ben hier ooit komen binnen lopen bij een paranormale beurs. Vervolgens kwam ik vaker om te helpen, zo ben ik erin gerold als vrijwilliger. Tot vorig jaar woonde ik in Hoofddorp. Toen was ik hier elke week. Nu ik in Wervershoof woon, doe ik één week op en drie weken af. In die ene week ben ik hier dan vier dagen. Ik blijf het graag doen, ook nu het een uur rijden is.”

“We hebben zo’n leuk team. Iedereen is anders, iedereen heeft zijn eigen gedoe. Elke vrijwilliger en medewerker is een bloem en samen vormen we een mooi en veelkleurig boeket. We accepteren iedereen en iedereen draagt zijn steentje bij. In de coronatijd kun je je blind staren op wat er allemaal niet kan, maar wij kijken liever naar wat wel kan. We staan ook niet in de wachtstand. We laten van ons horen en trekken er soms op uit om mensen te blijven betrekken. Kom je weer? De Amazone is voor veel mensen hun enige uitje. Nou, dan maken we er echt iets van. Voor mij is vrijwilliger zijn belangrijk werk. Iets voor anderen doen, omdat je het leuk vindt en echt iets kunt betekenen.”

Andere verhalen

 • Als je iets wilt, neem dan initiatief!

  Het is zo mooi en dankbaar werk en je ontmoet heel veel leuke mensen. Ik ben ook hartstikke vitaal, fiets veel, dus het gaat me allemaal goed af. Maar ik vind ook dat als mensen iets willen, dat ze dan in actie moeten komen. Niet wachten tot een ander of een instelling iets organiseert. Als je iets wilt, neem dan initiatief.

  John Gouwerok

  vrijwilliger Wijkcentrum De Boerderij

  #ditismijnmaatvast

 • Wij zijn het gezelligste team van Maatvast

  Veel jongeren uit de wijk kennen Flex C nog niet. Als ze het wel kennen, hebben ze soms wel vooroordelen. Dat het niet echt iets voor hun is. Als ze er eenmaal zijn vinden ze het altijd heel leuk.

  Alicia, Alex, Reza, Danique & Levi

  vrijwilligers Jongerencentrum Flex C

  #ditismijnmaatvast

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast