Alles en iedereen kan hier binnen komen lopen

Tiny Guit,

sociaal beheerder De Nieuwe Silo

“Ik wil de mensen uit de wijk binnen halen. Vanaf het begin hebben we hier ons eigen plan getrokken. Mensen uit de wijk hadden vroeger het idee dat De Nieuwe Silo meer dicht dan open was. Dat beeld hebben we gaandeweg aardig kunnen omdraaien. Ik ben destijds begonnen met een bingo op elke eerste zaterdag van de maand en dat liep meteen hartstikke goed. Vervolgens zijn we de activiteiten gaan uitbreiden. Bijvoorbeeld met het dinercafé, ook dat is heel erg populair.”

“Ruim vijf jaar geleden solliciteerde ik naar de functie van receptioniste/telefoniste bij Maatvast. Nog voor ik begon, werd ik gevraagd of ik assistent beheerder van De Nieuwe Silo wilde worden. En binnen drie maanden was ik al fulltime beheerder. Superleuk natuurlijk! Mijn belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat de drie zalen goed benut worden door de bedrijven en verenigingen in de wijk en daar buiten. En dat De Nieuwe Silo nog beter bekend raakt en meer bezoekers aantrekt. Dat lukt eigenlijk heel goed. Ik vind mijn werk dan ook ontzettend leuk!”

“Ik vind het belangrijk om mensen te betrekken bij mijn locatie. Je merkt dat als ze eenmaal over de drempel zijn, ze het gezellig vinden en vaak vragen of zij iets kunnen doen. Ik koppel ook graag mensen bij activiteiten en klusjes. Dat versterkt de band en daardoor kunnen we weer meer voor anderen doen. Alles en iedereen kan hier binnen lopen. Voor de cursussen, evenementen en gewoon voor een kopje koffie. De Nieuwe Silo is inmiddels een herkenbaar en gewaardeerd punt in de wijk.”

Andere verhalen

 • De buurten en bewoners bepalen wat er gebeurt

  Wij ze altijd bezig om de verbinding vast te houden met de vaste bezoekers en de bijna 400 vrijwilligers. Want vergeet niet, ook voor onze vrijwilligers zijn de locaties een belangrijke plek. En andersom, de vrijwilligers zijn het hart van Maatvast. Alleen dankzij hen kunnen we inderdaad vaker open en kunnen we meer activiteiten organiseren.

  Peter Schrauwen

  bestuurssecretaris Maatvast Haarlemmermeer

  #ditismijnmaatvast

 • Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

  Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw.

  Paula de Brouwer

  vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

  #ditismijnmaatvast

 • Wij zijn het gezelligste team van Maatvast

  Veel jongeren uit de wijk kennen Flex C nog niet. Als ze het wel kennen, hebben ze soms wel vooroordelen. Dat het niet echt iets voor hun is. Als ze er eenmaal zijn vinden ze het altijd heel leuk.

  Alicia, Alex, Reza, Danique & Levi

  vrijwilligers Jongerencentrum Flex C

  #ditismijnmaatvast