Alles en iedereen kan hier binnen komen lopen

Tiny Guit,

sociaal beheerder De Nieuwe Silo

“Ik wil de mensen uit de wijk binnen halen. Vanaf het begin hebben we hier ons eigen plan getrokken. Mensen uit de wijk hadden vroeger het idee dat De Nieuwe Silo meer dicht dan open was. Dat beeld hebben we gaandeweg aardig kunnen omdraaien. Ik ben destijds begonnen met een bingo op elke eerste zaterdag van de maand en dat liep meteen hartstikke goed. Vervolgens zijn we de activiteiten gaan uitbreiden. Bijvoorbeeld met het dinercafé, ook dat is heel erg populair.”

“Ruim vijf jaar geleden solliciteerde ik naar de functie van receptioniste/telefoniste bij Maatvast. Nog voor ik begon, werd ik gevraagd of ik assistent beheerder van De Nieuwe Silo wilde worden. En binnen drie maanden was ik al fulltime beheerder. Superleuk natuurlijk! Mijn belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat de drie zalen goed benut worden door de bedrijven en verenigingen in de wijk en daar buiten. En dat De Nieuwe Silo nog beter bekend raakt en meer bezoekers aantrekt. Dat lukt eigenlijk heel goed. Ik vind mijn werk dan ook ontzettend leuk!”

“Ik vind het belangrijk om mensen te betrekken bij mijn locatie. Je merkt dat als ze eenmaal over de drempel zijn, ze het gezellig vinden en vaak vragen of zij iets kunnen doen. Ik koppel ook graag mensen bij activiteiten en klusjes. Dat versterkt de band en daardoor kunnen we weer meer voor anderen doen. Alles en iedereen kan hier binnen lopen. Voor de cursussen, evenementen en gewoon voor een kopje koffie. De Nieuwe Silo is inmiddels een herkenbaar en gewaardeerd punt in de wijk.”

Andere verhalen

 • De Hype is een fijne plek, ook om tracks te maken

  Ik ben vaak bij De Hype. Als het kan, op de dagen dat het open is, ben ik er meestal wel. Er zijn muziekinstrumenten, mix apparatuur, camera’s en een green screen. Dus je kunt tracks maken en beelden erbij opnemen.

  Festus Meijer

  rapper & vrijwilliger bij Jongerencentrum De Hype

  #ditismijnmaatvast

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast

 • De Nieuwe Silo is een huis voor iedereen

  Maatvast biedt ons de locatie en alle ondersteuning. De Nieuwe Silo is een huis voor iedereen en we zijn erg blij dat we hier een plek hebben gevonden. We worden overal bij betrokken en dat is prettig. Het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek zijn en contact onderhouden.

  Said Akkabi

  Stichting Marhaba, De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast