Alles en iedereen kan hier binnen komen lopen

Tiny Guit,

sociaal beheerder De Nieuwe Silo

“Ik wil de mensen uit de wijk binnen halen. Vanaf het begin hebben we hier ons eigen plan getrokken. Mensen uit de wijk hadden vroeger het idee dat De Nieuwe Silo meer dicht dan open was. Dat beeld hebben we gaandeweg aardig kunnen omdraaien. Ik ben destijds begonnen met een bingo op elke eerste zaterdag van de maand en dat liep meteen hartstikke goed. Vervolgens zijn we de activiteiten gaan uitbreiden. Bijvoorbeeld met het dinercafé, ook dat is heel erg populair.”

“Ruim vijf jaar geleden solliciteerde ik naar de functie van receptioniste/telefoniste bij Maatvast. Nog voor ik begon, werd ik gevraagd of ik assistent beheerder van De Nieuwe Silo wilde worden. En binnen drie maanden was ik al fulltime beheerder. Superleuk natuurlijk! Mijn belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat de drie zalen goed benut worden door de bedrijven en verenigingen in de wijk en daar buiten. En dat De Nieuwe Silo nog beter bekend raakt en meer bezoekers aantrekt. Dat lukt eigenlijk heel goed. Ik vind mijn werk dan ook ontzettend leuk!”

“Ik vind het belangrijk om mensen te betrekken bij mijn locatie. Je merkt dat als ze eenmaal over de drempel zijn, ze het gezellig vinden en vaak vragen of zij iets kunnen doen. Ik koppel ook graag mensen bij activiteiten en klusjes. Dat versterkt de band en daardoor kunnen we weer meer voor anderen doen. Alles en iedereen kan hier binnen lopen. Voor de cursussen, evenementen en gewoon voor een kopje koffie. De Nieuwe Silo is inmiddels een herkenbaar en gewaardeerd punt in de wijk.”

Andere verhalen

 • Bankzitten kan altijd nog

  We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Het is dan wel vrijwilligerswerk, maar het is niet vrijblijvend, vind ik. Iedereen rekent op je.

  Ellen Visser

  vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

  #ditismijnmaatvast

 • Ik heb echt goede gesprekken met de jongeren

  Het is fijn om in gesprek te gaan met anderen. Het is ook goed voor mij om nog beter Nederlands te leren en goed voor mijn CV. Maar ik vind het vooral belangrijk om te helpen en iets voor anderen te doen. Dat wilde ik al vanaf dat ik klein was, in Syrië. Ik wilde ook altijd iets met zorg gaan doen. ’s Woensdags maak ik graag tijd voor de Basis.

  Hewa Abdulkader

  vrijwilliger jongerencentrum De Basis

  #ditismijnmaatvast

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. De creaclub in Het Contact ben ik ooit begonnen om allerlei culturen bij elkaar te brengen. Dat werkt goed en loopt nog steeds.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Contact

  #ditismijnmaatvast