Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

Cecile Kunz,

coördinator cursusbureau

“Het initiatief om een cursus te starten komt vaak van de bezoekers van een locatie: ‘Kunnen we hier niet een schildercursus doen?’. Dan kijk ik of er voldoende deelnemers zijn en dan regel ik een docent. Het uitgangspunt is: wat willen de mensen in de wijk? Waar is vraag naar en is er ook voldoende animo voor? Soms gaan we ook actief op zoek. Wat mis je en wat zou je leuk vinden?”

“We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt. Ze werken aan een eigen repertoire en treden onder andere op in verzorgingshuizen.”

“Je hoeft niet een bepaald type mens te zijn om bij Maatvast te werken of te helpen. Maar het is wel belangrijk dat je met plezier je werk doet. Dat doe ik ook echt. Ik heb ook veel contact met de deelnemers en cursusleiders. Dat is zo fijn. Ze kunnen alles tegen me zeggen, ook als het niet over de cursussen gaat. Ik help graag met tips en advies. Zo bouw ik ook een band op met hen en dat is minstens zo belangrijk voor me.”

Andere verhalen

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Linquenda

  #ditismijnmaatvast

 • ‘Onze gasten gaan graag uit eten bij ons’

  “We hebben duizenden ideeën. We halen onze inspiratie en recepten overal vandaan: kookboeken – ik heb er denk ik wel 400 - tijdschriften, internet en we koken echt van alles voor Silo’s Dinercafé. Het liefst recepten waar we een beetje een uitdaging in zien”, vertelt Alie van Geelen. Zij vormt met Inge Karsch sinds april 2022 een van de kookteams van het Dinercafé van De Nieuwe Silo. Alie: “We koken twee dinsdagen achter elkaar en dan vier dinsdagen niet, dan zijn de twee andere kookteams aan de beurt.”

  Alie van Geelen en Inge Karsch

  Vrijwilligers Wijkcentrum De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast