Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

Cecile Kunz,

coördinator cursusbureau

“Het initiatief om een cursus te starten komt vaak van de bezoekers van een locatie: ‘Kunnen we hier niet een schildercursus doen?’. Dan kijk ik of er voldoende deelnemers zijn en dan regel ik een docent. Het uitgangspunt is: wat willen de mensen in de wijk? Waar is vraag naar en is er ook voldoende animo voor? Soms gaan we ook actief op zoek. Wat mis je en wat zou je leuk vinden?”

“We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt. Ze werken aan een eigen repertoire en treden onder andere op in verzorgingshuizen.”

“Je hoeft niet een bepaald type mens te zijn om bij Maatvast te werken of te helpen. Maar het is wel belangrijk dat je met plezier je werk doet. Dat doe ik ook echt. Ik heb ook veel contact met de deelnemers en cursusleiders. Dat is zo fijn. Ze kunnen alles tegen me zeggen, ook als het niet over de cursussen gaat. Ik help graag met tips en advies. Zo bouw ik ook een band op met hen en dat is minstens zo belangrijk voor me.”

Andere verhalen

 • ‘Bij Maatvast staat de samenleving centraal!’

  ‘Bij Maatvast staat de samenleving centraal!’. Iedere dag ben ik trots op vrijwilligers, medewerkers en partners die deze uitspraak waar maken. Daardoor heb ik de leukste baan van Nederland.

  Maarten Askamp

  directeur-bestuurder Maatvast

  #ditismijnmaatvast

 • ‘Ik loop mee, denk mee, doe mee’

  “Toen ik werkloos raakte, dacht ik: wat nu? Ik heb graag wat te doen. Ik kende de beheerder van ’t Rietland, onze kinderen zaten op dezelfde school. Dus zo ben ik hier begonnen, nu ongeveer elf jaar geleden. En ik ben gebleven, ook toen ik weer een baan vond. Eerst werkte ik voornamelijk achter de receptie, ook vanwege mijn vroegere werk als secretaresse. Na een paar jaar wilde ik liever iets actievers en meer tussen de mensen. Sindsdien ben ik vast op maandagochtend gastvrouw in ’t Rietland en om de week op donderdagmiddag. Dat vind ik heerlijk.”

  Marjon Oudejans

  Vrijwilliger 't Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • Ik ben ontzettend blij met de fijne organisatie waar ik nu deel van uitmaak. Ik durf gerust te zeggen dat ik een van de leukste banen heb!

  Noem het toeval, geluk of gewoon de onvoorspelbaarheid van het leven, maar soms brengen de meest onverwachte momenten ons naar de plek waar we passend zijn. Voor mij begon dit verhaal met één simpele oproep op LinkedIn, een stap die me uiteindelijk bracht waar ik nooit had gedacht te zijn - bij Maatvast Haarlemmermeer.

  Maxine Voorneveld

  Medewerker communicatie

  #ditismijnmaatvast