Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

Cecile Kunz,

coördinator cursusbureau

“Het initiatief om een cursus te starten komt vaak van de bezoekers van een locatie: ‘Kunnen we hier niet een schildercursus doen?’. Dan kijk ik of er voldoende deelnemers zijn en dan regel ik een docent. Het uitgangspunt is: wat willen de mensen in de wijk? Waar is vraag naar en is er ook voldoende animo voor? Soms gaan we ook actief op zoek. Wat mis je en wat zou je leuk vinden?”

“We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt. Ze werken aan een eigen repertoire en treden onder andere op in verzorgingshuizen.”

“Je hoeft niet een bepaald type mens te zijn om bij Maatvast te werken of te helpen. Maar het is wel belangrijk dat je met plezier je werk doet. Dat doe ik ook echt. Ik heb ook veel contact met de deelnemers en cursusleiders. Dat is zo fijn. Ze kunnen alles tegen me zeggen, ook als het niet over de cursussen gaat. Ik help graag met tips en advies. Zo bouw ik ook een band op met hen en dat is minstens zo belangrijk voor me.”

Andere verhalen

 • Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

  We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis Het Eiland. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief.

  Margreet van Goor

  vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

  #ditismijnmaatvast

 • De belangrijkste oogst van de buurttuin is het sociale contact

  Iedereen is welkom in de buurttuin om te helpen en het liefst mensen uit de buurt natuurlijk. We hebben een aantal vaste vrijwilligers, maar dat mogen er best nog wel meer worden. Er is genoeg te doen, je mag zelf initiatief nemen.

  Erwin & Mirjam

  vrijwilligers buurttuin De Boerderij

  #ditismijnmaatvast

 • Bankzitten kan altijd nog

  We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Het is dan wel vrijwilligerswerk, maar het is niet vrijblijvend, vind ik. Iedereen rekent op je.

  Ellen Visser

  vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

  #ditismijnmaatvast