Het is leuk en dankbaar werk. Wat wil je nog meer?

Diana Celie,

vrijwilliger ‘t Rietland

“Vroeger kwam ik met mijn moeder mee naar ’t Rietland. Zij heeft hier jaren als vrijwilliger gewerkt. Ze was er zo vaak, dat mensen wel eens aan haar vroegen of ze in ’t Rietland woonde. Een paar jaar geleden was er een oproep: wie wil er taarten bakken? Nou ik dus! Bakken is een van mijn hobby’s. Sinds vier jaar bak ik nu in principe elke veertien dagen een taart voor bij de koffie en op verzoek bak ik extra taarten voor andere activiteiten, zoals bij de verhalentafel.”

“Ik help met versieren en dergelijke, regel samen met Maatvast altijd de koffietafel in ’t Rietland tijdens de week tegen eenzaamheid en was betrokken bij het Kerstcafé (groot succes!). Maar ik ben er vooral voor de taarten. Bezoekers hoeven maar een euro te betalen voor een lekker stukje taart. Met de opbrengst kunnen er ook weer andere activiteiten georganiseerd worden. We draaien wat dat betreft hartstikke goed. Ik krijg ook veel positieve reacties van de bezoekers. Je ziet hoe belangrijk dit voor de mensen is. Een beetje gezelligheid en aandacht: het lijkt een klein iets, maar het betekent heel veel.”

“Van Maatvast krijg ik ook veel waardering en daar ben ik erg blij mee. Bijvoorbeeld allerlei attenties met de feestdagen, en de speciale avond voor vrijwilligers. Die is altijd ontiegelijk gaaf en gezellig. Maar het gaat me eigenlijk vooral om het gevoel dat ze me steeds geven: ik word gezien, serieus genomen en ik word gewaardeerd. Daar doe je het voor. Ik krijg geen salaris, maar dit is veel belangrijker. Dit is leuk en dankbaar werk. Wat wil je nog meer?”

Andere verhalen

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast

 • We geven de jongeren de ruimte om helemaal zichzelf te kunnen zijn

  Maatvast en het jongerenwerk: ik voel mij vaak als een grote zus voor de jongeren. Wel iets ouder, maar ook dichtbij en vertrouwd. Ik snap snel waar ze mee bezig zijn, waar ze mee zitten. Ik verdiep me ook in de verschillende culturele achtergronden. Zo kun je toch taboe-onderwerpen bespreekbaar maken.

  Seher Karagoz

  sociaal beheerder jongereninloop De Silo

  #ditismijnmaatvast

 • De Hype is een fijne plek, ook om tracks te maken

  Ik ben vaak bij De Hype. Als het kan, op de dagen dat het open is, ben ik er meestal wel. Er zijn muziekinstrumenten, mix apparatuur, camera’s en een green screen. Dus je kunt tracks maken en beelden erbij opnemen.

  Festus Meijer

  rapper & vrijwilliger bij Jongerencentrum De Hype

  #ditismijnmaatvast