Bankzitten kan altijd nog

Ellen Visser,

vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

“Ik hou van koken. En ik hou van mensen. Dus ik vind het hartstikke leuk om bij Buurtrestaurant De Veste te koken voor alle bezoekers. Elke donderdag zijn we er en het is altijd erg gezellig en druk. Verder verzorgen we lunches voor groepen. Het is soms best een volle werkweek als vrijwilliger, maar ik doe het graag.”

“Op m’n twaalfde stond ik al in de slagerij. Eerst achter de schermen, later ook achter de toonbank. Verder heb ik bij een kaasboer gewerkt en bij restaurant La Place. Met eten bezig zijn, ervoor zorgen dat mensen het naar hun zin hebben; dat zit echt in me, dat vind ik leuk. Toen ik door omstandigheden werkloos raakte, wilde ik toch actief blijven.

Ik ben destijds begonnen bij het restaurant van de Amazone. Toen er even tussenuit en nu ben ik alweer een tijdje met veel plezier vrijwilliger bij De Veste. Bankzitten kan altijd nog.”

“We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Ik val ook wel eens in als iemand anders uitvalt. Ik woon vlakbij, dus dat is makkelijk. Dat maakt het natuurlijk wel eens druk, maar het is goed te behappen. Het is vrijwilligerswerk, maar dat is niet vrijblijvend, vind ik. Ze rekenen op je.

Ik ken inmiddels veel bezoekers en zij kennen mij. Ik merk dat iedereen heel blij is met het buurtrestaurant. En ik ben ook blij dat ik hier ben. Dus dat is een echte win-winsituatie.”

Andere verhalen

 • ‘Jeu-de-boules is ontspanning, beweging en gezelligheid’

  “Zo’n twee jaar geleden zijn Frank en ik hier gaan wonen. Frank woonde al in Hoofddorp, ik heb hiervoor in Noordwijk en Katwijk gewoond. Daar heb ik altijd veel gejeu-de-bould. Dus toen we hier kwamen, zijn we op zoek gegaan naar een baan. Die vonden we bij de Boskern.”

  Yvonne Bruningmeijer & Frank Tegelaar

  Vrijwilligers de Boskern

  #ditismijnmaatvast

 • Dik feest met en voor de kinderen

  Elke tweede vrijdag van de maand organiseren wij de kinderdisco in wijkcentrum ’t Kattegat. Om 19.00 uur gaan de deuren open en tot 21.00 uur is het dan dik feest met en voor de kinderen.

  Niels Kruiswijk & Brittany Veenstra

  vrijwilligers ’t Kattegat

  #ditismijnmaatvast

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. De creaclub in Het Contact ben ik ooit begonnen om allerlei culturen bij elkaar te brengen. Dat werkt goed en loopt nog steeds.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Contact

  #ditismijnmaatvast