Bankzitten kan altijd nog

Ellen Visser,

vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

“Ik hou van koken. En ik hou van mensen. Dus ik vind het hartstikke leuk om bij Buurtrestaurant De Veste te koken voor alle bezoekers. Elke donderdag zijn we er en het is altijd erg gezellig en druk. Verder verzorgen we lunches voor groepen. Het is soms best een volle werkweek als vrijwilliger, maar ik doe het graag.”

“Op m’n twaalfde stond ik al in de slagerij. Eerst achter de schermen, later ook achter de toonbank. Verder heb ik bij een kaasboer gewerkt en bij restaurant La Place. Met eten bezig zijn, ervoor zorgen dat mensen het naar hun zin hebben; dat zit echt in me, dat vind ik leuk. Toen ik door omstandigheden werkloos raakte, wilde ik toch actief blijven.

Ik ben destijds begonnen bij het restaurant van de Amazone. Toen er even tussenuit en nu ben ik alweer een tijdje met veel plezier vrijwilliger bij De Veste. Bankzitten kan altijd nog.”

“We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Ik val ook wel eens in als iemand anders uitvalt. Ik woon vlakbij, dus dat is makkelijk. Dat maakt het natuurlijk wel eens druk, maar het is goed te behappen. Het is vrijwilligerswerk, maar dat is niet vrijblijvend, vind ik. Ze rekenen op je.

Ik ken inmiddels veel bezoekers en zij kennen mij. Ik merk dat iedereen heel blij is met het buurtrestaurant. En ik ben ook blij dat ik hier ben. Dus dat is een echte win-winsituatie.”

Andere verhalen

  • Wij gaan voor gezelligheid

    Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

    Lisette Glerum

    vrijwilliger De Amazone

    #ditismijnmaatvast

  • ‘Onze gasten gaan graag uit eten bij ons’

    “We hebben duizenden ideeën. We halen onze inspiratie en recepten overal vandaan: kookboeken – ik heb er denk ik wel 400 - tijdschriften, internet en we koken echt van alles voor Silo’s Dinercafé. Het liefst recepten waar we een beetje een uitdaging in zien”, vertelt Alie van Geelen. Zij vormt met Inge Karsch sinds april 2022 een van de kookteams van het Dinercafé van De Nieuwe Silo. Alie: “We koken twee dinsdagen achter elkaar en dan vier dinsdagen niet, dan zijn de twee andere kookteams aan de beurt.”

    Alie van Geelen en Inge Karsch

    Vrijwilligers Wijkcentrum De Nieuwe Silo

    #ditismijnmaatvast

  • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

    Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Met de mensen van Maatvast heb ik goed contact. Je merkt dat je gewaardeerd wordt. Ze betrekken ons ook bij plannen en ideeën: wat vinden jullie ervan? Dat is fijn. We worden serieus genomen en er is persoonlijke aandacht. Dat is voor iedereen belangrijk.

    Carla Beenakker

    vrijwilliger Het Ontmoetingscentrum

    #ditismijnmaatvast