Bankzitten kan altijd nog

Ellen Visser,

vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

“Ik hou van koken. En ik hou van mensen. Dus ik vind het hartstikke leuk om bij Buurtrestaurant De Veste te koken voor alle bezoekers. Elke donderdag zijn we er en het is altijd erg gezellig en druk. Verder verzorgen we lunches voor groepen. Het is soms best een volle werkweek als vrijwilliger, maar ik doe het graag.”

“Op m’n twaalfde stond ik al in de slagerij. Eerst achter de schermen, later ook achter de toonbank. Verder heb ik bij een kaasboer gewerkt en bij restaurant La Place. Met eten bezig zijn, ervoor zorgen dat mensen het naar hun zin hebben; dat zit echt in me, dat vind ik leuk. Toen ik door omstandigheden werkloos raakte, wilde ik toch actief blijven.

Ik ben destijds begonnen bij het restaurant van de Amazone. Toen er even tussenuit en nu ben ik alweer een tijdje met veel plezier vrijwilliger bij De Veste. Bankzitten kan altijd nog.”

“We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Ik val ook wel eens in als iemand anders uitvalt. Ik woon vlakbij, dus dat is makkelijk. Dat maakt het natuurlijk wel eens druk, maar het is goed te behappen. Het is vrijwilligerswerk, maar dat is niet vrijblijvend, vind ik. Ze rekenen op je.

Ik ken inmiddels veel bezoekers en zij kennen mij. Ik merk dat iedereen heel blij is met het buurtrestaurant. En ik ben ook blij dat ik hier ben. Dus dat is een echte win-winsituatie.”

Andere verhalen

 • Het is leuk en dankbaar werk. Wat wil je nog meer?

  Ik krijg ook veel positieve reacties van de bezoekers. Je ziet hoe belangrijk dit voor de mensen is. Een beetje gezelligheid en aandacht: het lijkt een klein iets, maar het betekent heel veel.

  Diana Celie

  vrijwilliger ‘t Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

  We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis Het Eiland. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief.

  Margreet van Goor

  vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

  #ditismijnmaatvast

 • Bankzitten kan altijd nog

  We werken met een hele leuke club vrijwilligers. Het is dan wel vrijwilligerswerk, maar het is niet vrijblijvend, vind ik. Iedereen rekent op je.

  Ellen Visser

  vrijwilliger Wijkcentrum De Veste

  #ditismijnmaatvast