Mensen rekenen op je

Marja Hijstek,

vrijwilliger Dorpshuis d’Oude Waterwolf

“We kwamen in 2013 in Vijfhuizen wonen en een jaar later werd ik gastdame bij Stichting Ouderensoos. Ik viel met mijn neus in de boter want dat jaar, in 2014, vierden we het 45-jarig bestaan van deze Stichting. Veel van de activiteiten vinden plaats in het Dorpshuis d’Oude Waterwolf en ik werd al snel gevraagd of ik daar ook vrijwilliger wilde worden. Dat leek me wel wat. Het is een leuke en actieve groep vrijwilligers. We zijn met negen gastdames en een gastheer.”

“Ik ben nu iedere maand gastdame bij de klaverjas en rummikub club en wekelijks bij de handwerkclub. Op de donderdagochtenden komt de handwerkclub bijeen. We hebben een fijne groep deelnemers. Sommigen komen vooral voor de gezelligheid en om een praatje te maken. We hebben ook heel fanatieke handwerkers, die leggen heel hun ziel en zaligheid erin. Die mix is leuk, het is altijd erg gezellig. En dat is het belangrijkste. We proberen steeds om meer ouderen te betrekken. Het is voor hen goed om uit hun huis te komen. Soms zeggen mensen dan: het lijkt me wel gezellig, maar ik brei of knutsel niet. Dat maakt ook helemaal niet uit. Iedereen is welkom voor een kopje koffie of thee en gezelligheid!”

“Je merkt dat het dorpshuis voor veel inwoners, zeker niet alleen de ouderen, een belangrijke plek in het dorp is. Die saamhorigheid is goed. Ik vind het fijn om dit vrijwilligerswerk te doen. Het blijft wel belangrijk om je te realiseren dat vrijwillig niet vrijblijvend is. Als je een keer echt niet kunt, dan moet je zorgen voor vervanging. Je hebt een verantwoordelijkheid, mensen rekenen op je.”

Andere verhalen

 • Ik heb echt goede gesprekken met de jongeren

  Het is fijn om in gesprek te gaan met anderen. Het is ook goed voor mij om nog beter Nederlands te leren en goed voor mijn CV. Maar ik vind het vooral belangrijk om te helpen en iets voor anderen te doen. Dat wilde ik al vanaf dat ik klein was, in Syrië. Ik wilde ook altijd iets met zorg gaan doen. ’s Woensdags maak ik graag tijd voor de Basis.

  Hewa Abdulkader

  vrijwilliger jongerencentrum De Basis

  #ditismijnmaatvast

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. De creaclub in Het Contact ben ik ooit begonnen om allerlei culturen bij elkaar te brengen. Dat werkt goed en loopt nog steeds.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Contact

  #ditismijnmaatvast

 • Welke cursus vind je leuk? Laat het weten!

  We hebben een heel gevarieerd cursus- en activiteitenaanbod. Tekenen, schilderen, gym, yoga, dansen en taallessen. We hebben ook een koor uit Hoofddorp dat een gevarieerd repertoire zingt en een koor in Nieuw-Vennep dat liedjes van vroeger en nu zingt.

  Cecile Kunz

  coördinator cursusbureau

  #ditismijnmaatvast