Mensen rekenen op je

Marja Hijstek,

vrijwilliger Dorpshuis d’Oude Waterwolf

“We kwamen in 2013 in Vijfhuizen wonen en een jaar later werd ik gastdame bij Stichting Ouderensoos. Ik viel met mijn neus in de boter want dat jaar, in 2014, vierden we het 45-jarig bestaan van deze Stichting. Veel van de activiteiten vinden plaats in het Dorpshuis d’Oude Waterwolf en ik werd al snel gevraagd of ik daar ook vrijwilliger wilde worden. Dat leek me wel wat. Het is een leuke en actieve groep vrijwilligers. We zijn met negen gastdames en een gastheer.”

“Ik ben nu iedere maand gastdame bij de klaverjas en rummikub club en wekelijks bij de handwerkclub. Op de donderdagochtenden komt de handwerkclub bijeen. We hebben een fijne groep deelnemers. Sommigen komen vooral voor de gezelligheid en om een praatje te maken. We hebben ook heel fanatieke handwerkers, die leggen heel hun ziel en zaligheid erin. Die mix is leuk, het is altijd erg gezellig. En dat is het belangrijkste. We proberen steeds om meer ouderen te betrekken. Het is voor hen goed om uit hun huis te komen. Soms zeggen mensen dan: het lijkt me wel gezellig, maar ik brei of knutsel niet. Dat maakt ook helemaal niet uit. Iedereen is welkom voor een kopje koffie of thee en gezelligheid!”

“Je merkt dat het dorpshuis voor veel inwoners, zeker niet alleen de ouderen, een belangrijke plek in het dorp is. Die saamhorigheid is goed. Ik vind het fijn om dit vrijwilligerswerk te doen. Het blijft wel belangrijk om je te realiseren dat vrijwillig niet vrijblijvend is. Als je een keer echt niet kunt, dan moet je zorgen voor vervanging. Je hebt een verantwoordelijkheid, mensen rekenen op je.”

Andere verhalen

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Met de mensen van Maatvast heb ik goed contact. Je merkt dat je gewaardeerd wordt. Ze betrekken ons ook bij plannen en ideeën: wat vinden jullie ervan? Dat is fijn. We worden serieus genomen en er is persoonlijke aandacht. Dat is voor iedereen belangrijk.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Ontmoetingscentrum

  #ditismijnmaatvast

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast

 • Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

  We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis Het Eiland. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief.

  Margreet van Goor

  vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

  #ditismijnmaatvast