Mensen rekenen op je

Marja Hijstek,

vrijwilliger Dorpshuis d’Oude Waterwolf

“We kwamen in 2013 in Vijfhuizen wonen en een jaar later werd ik gastdame bij Stichting Ouderensoos. Ik viel met mijn neus in de boter want dat jaar, in 2014, vierden we het 45-jarig bestaan van deze Stichting. Veel van de activiteiten vinden plaats in het Dorpshuis d’Oude Waterwolf en ik werd al snel gevraagd of ik daar ook vrijwilliger wilde worden. Dat leek me wel wat. Het is een leuke en actieve groep vrijwilligers. We zijn met negen gastdames en een gastheer.”

“Ik ben nu iedere maand gastdame bij de klaverjas en rummikub club en wekelijks bij de handwerkclub. Op de donderdagochtenden komt de handwerkclub bijeen. We hebben een fijne groep deelnemers. Sommigen komen vooral voor de gezelligheid en om een praatje te maken. We hebben ook heel fanatieke handwerkers, die leggen heel hun ziel en zaligheid erin. Die mix is leuk, het is altijd erg gezellig. En dat is het belangrijkste. We proberen steeds om meer ouderen te betrekken. Het is voor hen goed om uit hun huis te komen. Soms zeggen mensen dan: het lijkt me wel gezellig, maar ik brei of knutsel niet. Dat maakt ook helemaal niet uit. Iedereen is welkom voor een kopje koffie of thee en gezelligheid!”

“Je merkt dat het dorpshuis voor veel inwoners, zeker niet alleen de ouderen, een belangrijke plek in het dorp is. Die saamhorigheid is goed. Ik vind het fijn om dit vrijwilligerswerk te doen. Het blijft wel belangrijk om je te realiseren dat vrijwillig niet vrijblijvend is. Als je een keer echt niet kunt, dan moet je zorgen voor vervanging. Je hebt een verantwoordelijkheid, mensen rekenen op je.”

Andere verhalen

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast

 • ‘Ik loop mee, denk mee, doe mee’

  “Toen ik werkloos raakte, dacht ik: wat nu? Ik heb graag wat te doen. Ik kende de beheerder van ’t Rietland, onze kinderen zaten op dezelfde school. Dus zo ben ik hier begonnen, nu ongeveer elf jaar geleden. En ik ben gebleven, ook toen ik weer een baan vond. Eerst werkte ik voornamelijk achter de receptie, ook vanwege mijn vroegere werk als secretaresse. Na een paar jaar wilde ik liever iets actievers en meer tussen de mensen. Sindsdien ben ik vast op maandagochtend gastvrouw in ’t Rietland en om de week op donderdagmiddag. Dat vind ik heerlijk.”

  Marjon Oudejans

  Vrijwilliger 't Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • Het is toch heerlijk om met anderen en voor anderen bezig te zijn?

  We proberen steeds meer mensen te betrekken bij het dorp en het dorpshuis Het Eiland. Als er nieuwe mensen in het dorp komen wonen, worden ze benaderd om eens langs te komen en te ontdekken hoe leuk het hier is. Er zijn echt leuke activiteiten en veel dorpsgenoten zijn actief.

  Margreet van Goor

  vrijwilliger Dorpshuis Het Eiland

  #ditismijnmaatvast