‘Als mensen met een glimlach naar huis gaan, ben ik blij’

Marja Wittebol,

vrijwilliger wijkcentrum de Boskern, Hoofddorp

“Toen ik met pensioen ging, dacht ik: wat zal ik nu eens oppakken? De Boskern is voor mij op loopafstand en ik ben gewoon het wijkcentrum binnen gelopen en heb gevraagd of ik iets voor ze kon doen. Nou dat kon. Nu help ik alweer zo’n zes jaar bij de eetgroep, bij de bingo en ik sta op donderdagochtend achter de bar voor de wandelaars, biljarters en de wandelvereniging. Dat is best druk, maar allemaal ontzettend leuk om te doen.”

“De eetgroep is populair. Er is bij de maaltijd plek voor 25 mensen, maar we hebben bijna altijd een wachtlijst. Er wordt lekker gekookt, het kost niet veel en het is altijd heel gezellig. Datzelfde geldt voor de bingo, daar is het ook altijd lekker druk en hebben we meer aanmeldingen dan er plek is. Het is best nog wel een organisatie. We doen de inkoop van alle prijzen zelf en dat is veel rijden en slepen. Maar ik doe het graag. Als mensen na afloop weer met een glimlach naar huis gaan, ben ik blij.”

“Ik ben in Haarlem geboren en heb daarna lang in Amsterdam gewoond. Nu woon ik alweer een tijdje in Hoofddorp en dat bevalt me goed. Inmiddels ken ik veel mensen in het dorp. Ook omdat ik een bekend gezicht van de Boskern ben. En ik ben een makkelijke prater, dat scheelt een eind. De Boskern wordt goed benut, er is veel te doen. Het zijn wel voornamelijk wat oudere bezoekers. Toch proberen we ook jongeren bij het wijkcentrum te betrekken en dat lukt ook wel aardig. Die sociale functie in de wijk is erg belangrijk. Ik merk dat bezoekers het fijn vinden dat ze altijd welkom zijn en dat er veel activiteiten zijn.”

Andere verhalen

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast

 • De Nieuwe Silo is een huis voor iedereen

  Maatvast biedt ons de locatie en alle ondersteuning. De Nieuwe Silo is een huis voor iedereen en we zijn erg blij dat we hier een plek hebben gevonden. We worden overal bij betrokken en dat is prettig. Het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek zijn en contact onderhouden.

  Said Akkabi

  Stichting Marhaba, De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast

 • Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van

  Mensen willen niet alleen zijn, ze willen bij elkaar zitten en een praatje met elkaar kunnen maken. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. De creaclub in Het Contact ben ik ooit begonnen om allerlei culturen bij elkaar te brengen. Dat werkt goed en loopt nog steeds.

  Carla Beenakker

  vrijwilliger Het Contact

  #ditismijnmaatvast