‘Als mensen met een glimlach naar huis gaan, ben ik blij’

Marja Wittebol,

vrijwilliger wijkcentrum de Boskern, Hoofddorp

“Toen ik met pensioen ging, dacht ik: wat zal ik nu eens oppakken? De Boskern is voor mij op loopafstand en ik ben gewoon het wijkcentrum binnen gelopen en heb gevraagd of ik iets voor ze kon doen. Nou dat kon. Nu help ik alweer zo’n zes jaar bij de eetgroep, bij de bingo en ik sta op donderdagochtend achter de bar voor de wandelaars, biljarters en de wandelvereniging. Dat is best druk, maar allemaal ontzettend leuk om te doen.”

“De eetgroep is populair. Er is bij de maaltijd plek voor 25 mensen, maar we hebben bijna altijd een wachtlijst. Er wordt lekker gekookt, het kost niet veel en het is altijd heel gezellig. Datzelfde geldt voor de bingo, daar is het ook altijd lekker druk en hebben we meer aanmeldingen dan er plek is. Het is best nog wel een organisatie. We doen de inkoop van alle prijzen zelf en dat is veel rijden en slepen. Maar ik doe het graag. Als mensen na afloop weer met een glimlach naar huis gaan, ben ik blij.”

“Ik ben in Haarlem geboren en heb daarna lang in Amsterdam gewoond. Nu woon ik alweer een tijdje in Hoofddorp en dat bevalt me goed. Inmiddels ken ik veel mensen in het dorp. Ook omdat ik een bekend gezicht van de Boskern ben. En ik ben een makkelijke prater, dat scheelt een eind. De Boskern wordt goed benut, er is veel te doen. Het zijn wel voornamelijk wat oudere bezoekers. Toch proberen we ook jongeren bij het wijkcentrum te betrekken en dat lukt ook wel aardig. Die sociale functie in de wijk is erg belangrijk. Ik merk dat bezoekers het fijn vinden dat ze altijd welkom zijn en dat er veel activiteiten zijn.”

Andere verhalen

 • De buurten en bewoners bepalen wat er gebeurt

  Wij ze altijd bezig om de verbinding vast te houden met de vaste bezoekers en de bijna 400 vrijwilligers. Want vergeet niet, ook voor onze vrijwilligers zijn de locaties een belangrijke plek. En andersom, de vrijwilligers zijn het hart van Maatvast. Alleen dankzij hen kunnen we inderdaad vaker open en kunnen we meer activiteiten organiseren.

  Peter Schrauwen

  bestuurssecretaris Maatvast Haarlemmermeer

  #ditismijnmaatvast

 • Ik voel me hier thuis. Als bezoeker én als vrijwilliger.

  Ik ben een vrolijk mens en hou van gezelligheid. Ik voel me dan ook echt op mijn plek in ’t Kattegat. Als bezoeker én als vrijwilliger. Ik klaverjas en line dance hier en ben gastvrouw.

  Paula de Brouwer

  vrijwilliger Wijkcentrum ‘t Kattegat

  #ditismijnmaatvast

 • Mensen betrekken bij creativiteit, dat vind ik belangrijk

  Ik teken al mijn hele leven. Ik deel graag en wil de kunst naar de mensen brengen, niet andersom. Mensen betrekken bij creativiteit en mensen bij elkaar brengen, dat is voor mij belangrijk. Het sociale aspect is dus onmisbaar en daar is Het Ontmoetingscentrum een fijne plek voor.

  Irma Jansen

  vrijwilliger Het Ontmoetingscentrum

  #ditismijnmaatvast