‘Als mensen met een glimlach naar huis gaan, ben ik blij’

Marja Wittebol,

vrijwilliger wijkcentrum de Boskern, Hoofddorp

“Toen ik met pensioen ging, dacht ik: wat zal ik nu eens oppakken? De Boskern is voor mij op loopafstand en ik ben gewoon het wijkcentrum binnen gelopen en heb gevraagd of ik iets voor ze kon doen. Nou dat kon. Nu help ik alweer zo’n zes jaar bij de eetgroep, bij de bingo en ik sta op donderdagochtend achter de bar voor de wandelaars, biljarters en de wandelvereniging. Dat is best druk, maar allemaal ontzettend leuk om te doen.”

“De eetgroep is populair. Er is bij de maaltijd plek voor 25 mensen, maar we hebben bijna altijd een wachtlijst. Er wordt lekker gekookt, het kost niet veel en het is altijd heel gezellig. Datzelfde geldt voor de bingo, daar is het ook altijd lekker druk en hebben we meer aanmeldingen dan er plek is. Het is best nog wel een organisatie. We doen de inkoop van alle prijzen zelf en dat is veel rijden en slepen. Maar ik doe het graag. Als mensen na afloop weer met een glimlach naar huis gaan, ben ik blij.”

“Ik ben in Haarlem geboren en heb daarna lang in Amsterdam gewoond. Nu woon ik alweer een tijdje in Hoofddorp en dat bevalt me goed. Inmiddels ken ik veel mensen in het dorp. Ook omdat ik een bekend gezicht van de Boskern ben. En ik ben een makkelijke prater, dat scheelt een eind. De Boskern wordt goed benut, er is veel te doen. Het zijn wel voornamelijk wat oudere bezoekers. Toch proberen we ook jongeren bij het wijkcentrum te betrekken en dat lukt ook wel aardig. Die sociale functie in de wijk is erg belangrijk. Ik merk dat bezoekers het fijn vinden dat ze altijd welkom zijn en dat er veel activiteiten zijn.”

Andere verhalen

 • Even een praatje, dat kan al zoveel betekenen

  We zijn er voor iedereen. Voor sommige mensen is een bezoek het hoogtepunt in de maand en voor anderen is het hun dagelijkse loopje. Het is ook belangrijk dat er zo’n plek in de wijk is.

  Karin Kiekens

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast

 • Voor mij is dit een prettige en belangrijke plek

  Ik voel me welkom hier. We wonen nu al een tijd in Hoofddorp. Ik kom oorspronkelijk uit Japan en ontmoette mijn vrouw in Nieuw-Zeeland. We kwamen in Hoofddorp terecht bij onze zoektocht naar een school voor onze kinderen. Het bevalt ons hier erg goed. De Nieuwe Silo is een fijne plek.

  Tonton

  bezoeker De Nieuwe Silo

  #ditismijnmaatvast

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast