Een blij gezicht, daar doe je het voor

Rob Stam,

vrijwilliger De Silo

“Ik heb geen twee linkerhanden, maar ben ook geen geboren klusser. Ik help waar ik nodig ben en doe wat ik kan, met veel plezier. Bijvoorbeeld bij de evenementen van De Nieuwe Silo zoals Sinterklaas, de bingo en kerstmarkt. Ik kook af en toe bij het dinercafé. En verder lever ik algemene ondersteuning aan de beheerder bij alle voorkomende klusjes. Vele handen maken licht werk, nietwaar?”

“Ik kende De Nieuwe Silo, ook omdat ik voorzitter ben van de Wijkraad Graan voor Visch. Als je dan bij een gelegenheid gevraagd wordt om even te helpen, dan doe je dat. En inmiddels ben ik hier al zo’n vier jaar vrijwilliger. Ik ken veel bezoekers en kan met iedereen wel goed opschieten. Het team van medewerkers en vrijwilligers is ook een leuke club mensen. De Nieuwe Silo is een mooi centraal punt in de wijk. Nou is het gebouw van nature niet enorm sfeervol, maar met elkaar maken we het elke keer heel gezellig.”

“We kijken altijd naar wat we nog wél voor elkaar kunnen doen. Contact houden met elkaar en met de wijkbewoners, dat is belangrijk. Het wordt zeker gewaardeerd, dat merken we. En een blij gezicht te zien, daar doe je het toch voor. Ze zeggen weleens: breng een zonnetje onder de mensen. Als ik dat zonnetje mag zijn, dan vind ik het helemaal goed.”

Andere verhalen

 • Ik heb de leukste baan van de wereld!

  We verzinnen activiteiten zelf, soms komen de bezoekers met ideeën voor een leuke activiteit. Regelmatig hebben we in Dorpshuis d’Oude Waterwolf een maaltijd voor ouderen. Dan hebben we een grote groep binnen die hier lekker zit te smikkelen. Alles wordt geregeld door onze vrijwilligers. Vergis je niet, zonder die vrijwilligers zijn wij niets.

  Tine Buis

  sociaal beheerder Dorpshuis de Vluchthaven

  #ditismijnmaatvast

 • 'Echt een tweede huiskamer voor veel bezoekers, en voor mij ook'

  “Als ik thuis uit het raam kijk, zie ik ’t Rietland liggen. Toch ben ik er vroeger nooit geweest. Net als veel mensen in Badhoevedorp kende ik het wijkcentrum wel, maar was het er nooit van gekomen om binnen te lopen. Tegenwoordig ben ik er vaak een paar keer per week.”

  Nel Grevenstuk

  Vrijwilliger 't Rietland

  #ditismijnmaatvast

 • Het is altijd gezellig bij wijkgebouw ‘t Rietland

  Het is altijd gezellig bij wijkgebouw ’t Rietland. De mensen zijn erg aardig en het helpt mij ook om de Nederlandse taal beter te leren spreken. Als Somalische is dat niet altijd makkelijk, maar zo gaat het wel goed.

  Saafi Hussein Abdi

  vrijwilliger ’t Rietland

  #ditismijnmaatvast