Een blij gezicht, daar doe je het voor

Rob Stam,

vrijwilliger De Silo

“Ik heb geen twee linkerhanden, maar ben ook geen geboren klusser. Ik help waar ik nodig ben en doe wat ik kan, met veel plezier. Bijvoorbeeld bij de evenementen van De Nieuwe Silo zoals Sinterklaas, de bingo en kerstmarkt. Ik kook af en toe bij het dinercafé. En verder lever ik algemene ondersteuning aan de beheerder bij alle voorkomende klusjes. Vele handen maken licht werk, nietwaar?”

“Ik kende De Nieuwe Silo, ook omdat ik voorzitter ben van de Wijkraad Graan voor Visch. Als je dan bij een gelegenheid gevraagd wordt om even te helpen, dan doe je dat. En inmiddels ben ik hier al zo’n vier jaar vrijwilliger. Ik ken veel bezoekers en kan met iedereen wel goed opschieten. Het team van medewerkers en vrijwilligers is ook een leuke club mensen. De Nieuwe Silo is een mooi centraal punt in de wijk. Nou is het gebouw van nature niet enorm sfeervol, maar met elkaar maken we het elke keer heel gezellig.”

“We kijken altijd naar wat we nog wél voor elkaar kunnen doen. Contact houden met elkaar en met de wijkbewoners, dat is belangrijk. Het wordt zeker gewaardeerd, dat merken we. En een blij gezicht te zien, daar doe je het toch voor. Ze zeggen weleens: breng een zonnetje onder de mensen. Als ik dat zonnetje mag zijn, dan vind ik het helemaal goed.”

Andere verhalen

 • Even een praatje, dat kan al zoveel betekenen

  We zijn er voor iedereen. Voor sommige mensen is een bezoek het hoogtepunt in de maand en voor anderen is het hun dagelijkse loopje. Het is ook belangrijk dat er zo’n plek in de wijk is.

  Karin Kiekens

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast

 • Wij gaan voor gezelligheid

  Er is altijd genoeg te doen. Als er kookclub is staan we bijna de hele dag te schillen en snijden. Maar ook als er geen activiteit is, zijn we aan het verven of opknappen. Onze bezoekers zien alles: ‘Heb je een nieuw plantje?’. Wij gaan voor gezellig. Al zit er maar één meneer, we maken het huiselijk.

  Lisette Glerum

  vrijwilliger De Amazone

  #ditismijnmaatvast

 • Het is leuk en dankbaar werk. Wat wil je nog meer?

  Ik krijg ook veel positieve reacties van de bezoekers. Je ziet hoe belangrijk dit voor de mensen is. Een beetje gezelligheid en aandacht: het lijkt een klein iets, maar het betekent heel veel.

  Diana Celie

  vrijwilliger ‘t Rietland

  #ditismijnmaatvast