Een blij gezicht, daar doe je het voor

Rob Stam,

vrijwilliger De Silo

“Ik heb geen twee linkerhanden, maar ben ook geen geboren klusser. Ik help waar ik nodig ben en doe wat ik kan, met veel plezier. Bijvoorbeeld bij de evenementen van De Nieuwe Silo zoals Sinterklaas, de bingo en kerstmarkt. Ik kook af en toe bij het dinercafé. En verder lever ik algemene ondersteuning aan de beheerder bij alle voorkomende klusjes. Vele handen maken licht werk, nietwaar?”

“Ik kende De Nieuwe Silo, ook omdat ik voorzitter ben van de Wijkraad Graan voor Visch. Als je dan bij een gelegenheid gevraagd wordt om even te helpen, dan doe je dat. En inmiddels ben ik hier al zo’n vier jaar vrijwilliger. Ik ken veel bezoekers en kan met iedereen wel goed opschieten. Het team van medewerkers en vrijwilligers is ook een leuke club mensen. De Nieuwe Silo is een mooi centraal punt in de wijk. Nou is het gebouw van nature niet enorm sfeervol, maar met elkaar maken we het elke keer heel gezellig.”

“We kijken altijd naar wat we nog wél voor elkaar kunnen doen. Contact houden met elkaar en met de wijkbewoners, dat is belangrijk. Het wordt zeker gewaardeerd, dat merken we. En een blij gezicht te zien, daar doe je het toch voor. Ze zeggen weleens: breng een zonnetje onder de mensen. Als ik dat zonnetje mag zijn, dan vind ik het helemaal goed.”

Andere verhalen

 • Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners

  We hebben een heel actieve en betrokken gemeenschap in Lisserbroek. De Meerkoet is vaak het middelpunt van het dorp. Een echt dorpshuis, voor en door de bewoners. Heel veel clubjes en verenigingen hebben hier hun plek gevonden en we hebben een grote groep, enthousiaste vrijwilligers.

  Nicole Middelbosch

  vrijwilliger Dorpshuis De Meerkoet

  #ditismijnmaatvast

 • ‘Het oudste dorpshuis van Haarlemmermeer is weer helemaal van deze tijd’

  “Dorpshuis Marijke is het centrale punt in ons dorp. Burgerveen is een kleine gemeenschap, een dorp zonder horeca of verdere voorzieningen. Dan is juist een dorpshuis belangrijk”, vertelt Jolanda Dercksen. “Ik geloof dat wij verhoudingsgewijs het best bezochte dorpshuis zijn van alle buurt- en wijkcentra van Stichting Maatvast.”

  Jolanda Dercksen & Lisa van Klink

  Stichting Dorpsbelangen Burgerveen

  #ditismijnmaatvast

 • Wacht niet tot je pensioen om iets voor anderen te doen

  “Vier dagen in de week werk ik bij een financieel bedrijf in Amsterdam. Op woensdag ben ik vrij. Zo’n twee jaar geleden dacht ik: wat ga ik doen met die woensdag? Ik wilde graag iets nuttigs doen. Iets voor anderen en totaal anders dan mijn dagelijkse werk. En waarom zou je wachten met vrijwilligerswerk tot je gepensioneerd bent?”

  Gina de Boer

  Vrijwilliger Dorpshuis Badhoevedorp

  #ditismijnmaatvast